Tensiune maximă în Parlament din cauza măștii de protecție. După scandalul de la Comisia Juridică, unde Diana Șoșoacă nu a fost primită la lucrări, a urmat un alt episod în Camera Deputaților. Aici, deputații din plen care nu purtau corespunzător masca au fost rugați să părăsească sala. Totul a ponit după ce Cristina Prună, președintele de ședință, le-a atras atenția în repetate rânduri.

Cei vizați au fost deputații PSD Dumitru Coarnă și Daniel Ghiță, dar și un deputat AUR, Florin Pușcașu. Trebuie menționat că nu este, însă, prima dată când aceștia sunt surprinși fără mască în Parlament. Asta în condițiile în care masca de protecție este obligatorie.

Discuții aprinse despre purtarea măștii

Cristina Prună, deputat USR PLUS: „Mă văd nevoită să atrag atenția domnilor deputați Lucian Florin Puşcaşu, Daniel Ghiță și Dumitru Coarnă să poarte masca corespunzător. V-am spus-o și data trecută și v-am rugat insistent ca în plenul Camerei să avem un comportament demn și cu respect față de ceilalți colegi. Aş vrea să vă conformaţi, dacă nu, să părăsiţi sala de plen.”

Dumitru Coarnă, deputat PSD: „Eu am această adeverinţă medicală, am toate documentele medicale necesare. O port de multe ori din respect, dar în momentul în care mă sufoc la propriu trebuie să iau aer că altfel nu mai pot să rămân în sală. Este lege în sensul ăsta.”

Daniel Ghiță, deputat PSD: „Nu mai daţi exemple numai de la PSD. Domnul Bulai data trecută nu a purtat mască. Eu am certificat medico-legal, adică adeverinţă medicală.”

Cristina Prună: „Vă rog să depuneți la biroul permanent.”

PSD acuză dictatura USR-PLUS

Daniel Ghiță: „Vă rog frumos să recitiți legea, apoi să veniţi aici să ne ţineţi lecţii de morală. Dictatura USR PLUS!”

Lucian Florin Puşcaşu, deputat AUR: „Pe toate prospectele măştilor pe care am încercat să le cumpăr scrie că nu mă protejează, scrie că nu se garantează niciun fel de netransmitere a virusului, dar dacă simbolic fac gestul de a pune mască sunt apreciat ca fiind o persoană care vă respectă.”

Cristina Prună: „Din păcate, văd că nivelul de respect în Camera Deputaților este unul foarte jos. Oricât de mult o să încercați să ne intimidați, sau să mă intimidați pe mine, nu o să reușiți.”

Sursă foto: Dreamstime