Într-un interviu acordat pentru DC NEWS, jurnalistul Dragoș Boța a comentat aducerea în țară a bărbatului care i-a condamnat asasinarea. El a explicat că ancheta a demonstrat deja faptul că individul nu a acționat singur, în acest caz fiind implicate mai multe persoane și chiar și un polițist.

Totodată, se pare că bărbatul nu ar fi la prima abatere. Lucian Boncu are deja două dosare la Curtea de Apel care urmează să fie judecate, urmând să primească o condamnare.

Dragoș Boța: A fost trimis în judecată de DIICOT și va intra pe procedurile judiciare obișnuite. Urmează să i se confirme mandatul de arestare, ulterior dosarul intră pe procedura de cameră preliminară, iar apoi, va începe efectiv procesul, cam aceștia sunt pașii. În plus, Lucian Boncu are deja alte dosare care îl așteaptă în instanță.

La Curtea de Apel Timișoara, de mai multe ori în procesul în care a fost condamnat în primă instanță la 12 ani și o lună pentru grup infracțional organizat, trafic de cocaină, punerea la dispoziție a locuinței pentru consum de droguri și alte infracțiuni, a stagnat deoarece era plecat, iar acolo cel mai probabil va reîncepe procesul și este foarte posibil ca în câteva termene, poate chiar într-un termen sau două, să se dea sentința definitivă.

Mai are alte două dosare, tot la Curtea de Apel urmează să se judece apelul pe care l-a făcut împotriva sentinței în dosarul în care a fost condamnat în primă instanță la 4 ani de închisoare pentru că a ucis o bătrână când conducea mașina sub influența cocainei și mai este un alt dosar care se judecă încă în primă instanță, în care este acuzat de sechestrarea, împreună cu alți membri ai grupării, a unui taximetrist bucureștean, de asemenea un dosar aflat aproape de finalizare în primă instanță”, a spus jurnalistul pentru DC NEWS.

Cu cine a colaborat Lucian Boncu

Jurnalistul a mai adăugat că sunt implicate mai multe persoane, inclusiv patornul unei discoteci din Caransebeș, care i-ar fi adus o armă.

„Fără doar și poate Lucian Boncu nu a fost singur și toate probele care sunt la dosar dovedesc acest lucru. I s-a adus o armă pe care o avea dată spre păstrare unui apropiat de-al său, patronul unei discoteci din Caransebeș, Rafa Bogdan. De altfel acesta chiar zilele trecute a fost condamnat de către Tribunalul Timiș după ce și-a recunoscut implicarea în acest caz și a făcut un acord de recunoaștere cu DIICOT fiind condamnat la un an cu suspendare.

El a recunoscut faptul că pistolul, care a fost ulterior găsit, i-a fost dat de Lucian Boncu spre păstrare și că în septembrie când s-a pus la cale planul de asasinare i s-a cerut să-l aducă. De asemenea, în operațiune era implicat și Gavrilă Nicolae, cel care a primit pistolul și care a racolat alți doi cunoscuți din Motru, cei care urmau de altfel să pună în aplicare planul de atac asupra mea”, a adăugat jurnalistul.

Totodată, se pare că de față ar fi fost și un polițist, el fiind omul de încredere al lui Lucian Boncu. Jurnalistula mai subliniat faptul că foarte multe persoane au fost implicate într-o astfel de operațiune, iar probleme adunate de DIICOT și de polițiștii din cadrul Crimei Organizate Timișoara au demonstrat acest lucru.

„Plus că ancheta a arătat că în această operațiune, atunci când s-a planificat, a fost de față un polițist, omul de încredere al lui Lucian Boncu, care a fost de altfel și acuzat pentru că a, hai să spunem așa, folosind termenul interlopilor, sifona informații către Lucian Boncu, vorbesc despre Draga Ilin, iar investigațiile au arătat că avocatul acestuia, Carin Antonescu, a povestit cu gura lui cum a doua zi după ce s-a pus la cale planul de asasinat a aflat de la polițist de ce urma să se întâmple și i-a transmis lui Lucian Boncu să amâne planul de asasinare pentru că era prea curând de când scrisesem despre faptul că dăduse o declarație la DIICOT împotriva unui alt interlop și și-ar fi îndreptat toată lumea atenția spre liderul interlop.

Iată că sunt destul de multe personaje care au fost angrenate în această operațiune, așa cum arată probele pe care au reușit să le adune cei de la DIICOT și polițiștii de la Crimă Organizată Timișoara care au lucrat în acest caz”, a adăugat el.

Mașina lui Dragoș Boța a fost incendiată

Întrebat dacă a mai fost amenințat până în prezent în cariera sa de jurnalist, Dragoș Boța a declarat că în urmă cu un an mașina i-a fost incendiată. Gestul a venit după ce jurnalistul a scris una rticol despre legăturile lui Lucian Bocu cu consilierul personal al primarului Timișoarei din acel moment.

Și în acest caz, semnele au demonstrat că Lucian Bocu a ordonat incendierea mașinii. El a mai adăugat că de-a lungul carierei sale s-a mai confruntat și cu amenințări directe în cadrul investigațiilor pe care le-a făcut.

„Istoria este cumva, acest plan de asasinat a venit după ce cu un an înainte mi-a fost incendiată mașina, la câteva zile după ce am scris despre legăturile lui Lucian Boncu cu Ioan Naslău , consilierul personal al primarului Timișoarei din acel moment. A fost incendiată mașina și toate indiciile arată că și incendierea mașinii a fost ordonată tot de Lucian Bocu.

Au mai fost de-a lungul carierei de jurnalist și alte momente, hai să spunem, delicate, fie că vorbim de amenințări directe, fie că vorbim de faptul că la un moment dat după o investigație legată de o afacere imobiliară dubioasă m-am trezit în timp ce eram pe autostradă cu prezoanele de la roata stângă spate a mașinii forfecate după ce se vedea evident că fuseseră desfăcute parțial”, a adugat el.

Întrebat dacă se teme de o posibilă răzbunare, jurnalistul nu a dat un răspuns clar, însă a precizat că Lucian Boncu nu acționează singur, deci orice este posibil.

El a mai menționat că sunt foarte multe persoane implicate în această rețea de crimă organizată, iar conexiunile sunt numeroase, adăugând că speră ca totul să se termine cu bine.

„Oricând se poate întâmpla orice pentru că Lucian Boncu nu este singur. În jurul său sunt o grămadă de oameni, vorbim de o rețea de crimă organizată cu numeroase conexiuni, însă cred că este important ca jurnalist să îmi fac datoria. Cum se termină, sper să se termine bine. Până la urmă contează cum îți faci datoria, nu contează cum se termină povestea. Este important ca jurnalist să îți faci datoria față de cititori și cât se poate încerc să am grijă de mine, dar ca jurnalist de investigație sunt niște riscuri pe care trebuie să ți le asumi”, a mai spus Dragoș Boța.