George Simion, amenințat de Alfred Simonis

George Simion a avut parte de un mare scandal în Camera Deputaților. Liderul AUR și Alfred Simonis au avut un schimb dur de replici și au recurs chiar și la amenințări și înjurii. Drept urmare, AUR a cerut Coaliției să retragă sprijinul politic pentru preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor.

Totul s-a petrecut luni, 27 noiembrie. Alfred Simonis a vorbit la prezidiu cu liderul deputaţilor AUR. El nu s-a limitat la discuție, ci l-a și înjurat și amenințat că îi sparge dinții. George Simion nu s-a lăsat mai prejos și i-a replicat social-democratului că este „o lichea pitică”. Totul a fost înregistrat iar întregul clip poate fi urmărit pe contul de TikTok al lui George Simion!

Ca urmare a acestui incident, nedemn de Camera Deputaților, AUR cere premierului și liderului PNL, Nicolae Ciucă, să retragă sprijinul politic acordat deputatului Alfred Simonis. AUR motivează că această decizie trebuie luată pentru „comportamentul agresiv şi limbajul suburban pe care îl manifestă în mod constant în plenul Camerei Deputaţilor la adresa parlamentarilor opoziţiei”.

Vă invităm să urmăriți clipul, AICI.

Alfred Simonis
SURSA FOTO: Inquam Photos, George Călin

Cei doi politicieni au rostit vorbe grele

În rândurile de mai jos redăm schimbul de replici care a avut loc între cei doi politicieni.

„- Băga-mi-aş p.. în mă-ta! Îţi sparg dinţii! Ascultă bine aici! Ţine minte!, a spus Alfred Simonis.

– Serios? Ia să vedem! Băi, lichea pitică!, a replicat liderul AUR George Simion”.

Alfred Simonis a mai anunțat și că, la debutul ședinței, un deputat rusofil i-a transmis „Am să o violez pe mă-ta!”.

Totul a început atunci când, președintele interimar al Camerei Deputaților, Alfred Simonis, s-a prezentat luni la tribuna plenului, chiar dacă se afla la prezidiu și coordona ședința. El a subliniat că toți parlamentarii, indiferent de apartenența lor politică, ar trebui să adopte un limbaj respectuos în sala de plen.

„La începutul şedinţei, un domn deputat, mai rusofil aşa, căruia nu merită să îi spun numele, a venit şi mi-a spus, citez: „Am să o violez pe mă-ta! Aşa mi-a spus acest individ la începutul şedinţei, şi poate că şi reacţia mea a fost una vehementă şi poate şi prestaţia mea, după acest moment, nu e cea pe care aţi fi aşteptat-o”, a spus Alfred Simonis în plen.

camera deputatilor
SURSA FOTO: Dreamstime

AUR a emis un comunicat de presă

În acest comunicat, reprezentanții grupării se referă la preşedintele interimar al Camerei Deputaţilor cu apelativul de „bișnițar”.

„Este inacceptabil ca un individ care s-a remarcat de-a lungul carierei politice doar prin veleităţile de bişniţar şi de combinator să ocupe a treia funcţie din statul român şi să păteze imaginea funcţiei de reprezentant al românilor. Funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor ar trebui să impună o anumită conduită, lucru total străin sinecuristului Alfred Simonis, zis şi Freddy. Tehnicile sale de intimidare, de manipulare, precum şi limbajul suburban au atins astăzi noi culmi ale tupeului, după ce şi-a permis ca în cel mai grotesc mod să adreseze injurii greu de reprodus preşedintelui AUR, deputatul George Simion, cel care i-a solicitat o serie de explicaţii. Însă, dispreţul şi aroganţa l-au făcut pe Freddy Simonis să îşi arate adevărata faţă, aceea de interlop eşuat”, arată comunicatul de presă al AUR.