Dacia Sandero Stepway, disponibilă în două variante de motorizare, pe benzină şi diesel, poate fi comandată în reţeaua Dacia din România începând cu data de 23 iunie, dar primele maşini vor fi livrate abia în septembrie, potrivit companiei.

Acest model va costa minim de 9.200 de euro în varianta cu motor pe benzină şi cel puţin 10.400 euro pentru versiunea cu motor diesel, cu TVA inclusă.

Motorul pe benzină are o capacitate de 1,6 litri şi o putere de 90 de cai, în timp ce propulsorul diesel are 1,5 litri şi 70 CP. Compania nu a precizat câte unităţi ale acestui model speră să comercializeze şi nici ponderea în totalul producţiei.

Caracteristici

Primul crossover din istoria Dacia are disponibile în serie trei culori metalizate: Gris Platine, Gris Comète şi Roşu de Foc. La fel ca toate vehiculele din gama Dacia disponibile în Europa, Dacia Sandero Stepway beneficiază de o garanţie de 3 ani sau de 100 000 km.

Volumul de încărcare este de 320 litri, putând ajunge până la 1.200 litri cu bancheta din spate rabatată.

Echipamentele de siguranţă disponibile includ sistemul ABS, asistenţă la frânarea de urgenţă (AFU) şi două airbag-uri, pentru şofer şi pentru pasagerul din dreapta.

Consumul afişat în ciclu mixt este de 7,6l/100 km (pentru versiunea pe benzină) şi de 5,3l/100 km (pentru versiunea diesel).

O scurtă istorie

Dacia Sandero Stepway a fost lansată simultan, la Salonul Auto de la Barcelona şi la Atelierul Renault de la Paris, la începutul lunii mai.

Modelul este o reinterpretare a hatchback-ului Sandero şi, practic, aceeaşi maşină pe care grupul Renault o comericializează, începând de la finele anului trecut, în America de Sud sub numele Renault Sandero Stepway.