Conform celor scrise de către Claudiu Năsui, acestea sunt salariile persoanelor care conduc Autoritatea de Supraveghere Financiară.

„Iată salariile celor care conduc Autoritatea de Supraveghere Financiară. Venituri de peste 50.000 de lei net pe lună.
Toate veniturile de la stat ar trebui plafonate la nivelul salariului președintelui. Inclusiv cel al instituțiilor care zic că se finanțează din „venituri proprii”. De fapt veniturile lor zise „proprii” sunt tot din buzunarul nostru și tot pentru că statul le dă diverse atribuții.

În loc să mergem către plafonarea acestor venituri, noi mergem în direcția total opusă. Săptămâna trecută trecea val vârtej prin parlament proiectul domnului Florin Roman, liderul grupului parlamentar PNL, prin care statul ar suplimenta veniturile conducerii ASF pe care o vedeți aici cu diurne noi de cazare și transport și cu decontarea cheltuielilor cu locuința de serviciu.

Asta era o urgență mare în timp de pandemie. Ca să ne dăm seama cât de repede a trecut proiectul. Domnul Roman l-a înregistrat la biroul permanent pe 12, a dat termen de dezbatere până pe 13. Tot pe 13 a fost convocată comisia pentru buget ca să i-l treacă. Tot pe 13 a fost pus proiectul pe ordinea de zi a plenului. Și tot pe 13 a fost și votat de plen.

În dimineața zilei am semnalat proiectul și ne-am împotrivit cât am putut în plen, dar PSD și PNL au majoritatea largă în parlament. Cursă contra cronometru să mărim veniturile conducătorilor ASF. Practic în două zile a trecut proiectul prin parlament. Timp de dezbatere publică de pe 12 pe 13.

Domnul Roman știe ce face, trebuie să treacă rapid legea ca să aibă lumea timp să uite până la alegerile din 6 decembrie”, a scris Claudiu Năsui pe Facebook.

Unde poate fi consultat proiectul respectiv

Proiectul PNL la care Claudiu Năsui face referință poate fi consultat Aici.

„Liderul PSD a refuzat să-l semneze de rușine și de teama că va fi afectat electoral dacă face asta. Așa că domnul Roman l-a semnat singur. Dar a avut susținerea 100% a PSD-ului pentru proiect, după cum se vede din voturi și din rapiditatea cu care trece prin parlament.

Toți PNL-iștii și toți PSD-iștii au votat proiectul. Acum proiectul e la senat, unde a trecut de comisii. Singurul vot contra a venit de la colega noastră Ramona Dinu. În curând va trece de plenul senatului. Ce credeți că vor vota PNL și PSD?”, a conchis acesta.