Acum, austriecii mizează pe o creștere a turiștilor români, care au început deja să facă rezervări în perioada sărbătorilor de iarnă. „Românii cheltuiescaproximativ 125 de euro pe zi de persoană, adică peste media europeană, care este de 95 de euro pe zi. Turistul român are, în medie, 25 de ani și vizitează, în mod special, Innsbruck, Ischgl, Zillertal și Kitzbuhel. Anul acesta estimăm o creștere a turiștilor români cu cel puțin 2%”, a declarat vineri Gabriele Lenger, directorul Oficiului de Turism al Austriei, cu ocazia lansării oficiale a sezonului de schi în Alpi.

De ce sunt oficialii austrieci optimiști? Ei bine, în Tirol poți ajunge foarte ușor, indiferent dacă alegi mașina sau avionul. Ofertele turistice încep de la 350 euro de persoană pentru șapte nopţi cazare în Kitzbühel cu abonament AllStarCard pentru 6 zile de schi şi ajung la 484 euro de persoană în Ötztal pentru  5 nopți cazare, 4 zile abonament de schi inclusiv KeyCard şi intrare în complexul termal Aqua Dome.

De asemenea, în Innsbruck, tarifele încep de la 369 euro de persoană pentru 4 nopţi la  demipensiune, cartela de schi OlympiaWorld pentru 9 domenii schiabile (Axamer Lizum, Patscherkofel, Muttereralm, Nordkette, Rangger Köpfl, Kühtai, Schlick 2000, gheţarul Stubai, Glungezer) şi transportul cu autobuzul către acestea.

În total, potrivit statisticilor publicate anul acesta, din luna noiembrie 2013 și până la finalul lunii aprilie 2014, Austria a fost vizitată de 16,9 milioane de turiști, înregistrând o creștere procentuală de 1% față de anul anterior.

Cea mai populară destinație a fost Viena, iar veniturile totale generate din turism în aceastǎ perioadǎ au depășit 11 miliarde de euro.  Cei mai mulți turiști străini au venit din Germania (5,5 milioane), urmați de cei din Olanda (950.000) și de cei din Elveția (560.000). În ceea ce privește turismul intern, s-a înregistrat un număr de 5,1 milioane de persoane care au ales propria țară pentru această perioadă.