Cetățenii care revin în Regatul Unit, obligați să intre în carantină 10 zile. De asemenea, persoanele care doresc să iasă din ţară trebuie să completeze un formular în care explică motivul călătoriei, conform reuters.com

Trebuie menționat că cetăţenii care revin în ţară din 22 de state incluse pe „lista roşie” vor fi nevoiți să stea în izolare în hoteluri speciale timp de 10 zile înainte de a merge la domiciliu.

Regatul Unit va refuza următoarelor persoane intrarea pe teritoriu

În schimb, ceilalți călători ce provin din cele 22 de ţări le va fi refuzată intrarea pe teritoriul Regatului Unit. Premierul Boris Johnson a declarat în faţa parlamentarilor că în respectivele 22 de ţări au fost semnalate noi tulpini ale coronavirusului. Printre țările respective se află Portugalia, Africa de Sud şi state din America de Sud.

De asemenea, Boris Johnson a subliniat că „găzduirea furnizată de guvern”, precum hoteluri, va fi utilizată pentru carantina oamenilor, ceea ce sugerează că persoanele vizate de această măsură nu vor trebui să-şi achite cazarea din propriile buzunare.

Şeful executivului britanic a precizat că planurile „graduale şi etapizate” privind ieşirea Angliei din carantină vor fi publicate în săptămâna care începe în 22 februarie. Planul iniţial de redeschidere a şcolilor în februarie a fost amânat până în 8 martie.

La rândul său, ministrul de interne Priti Patel a explicat că „este evident că încă există prea mulţi oameni care vin şi ies din ţară, în fiecare zi”.

„Vom introduce o nouă cerinţă, aceea că oamenii care doresc să călătorească trebuie să completeze întâi o declaraţie privind motivul pentru care trebuie să facă deplasarea”, a spus Patel.

Boris Johnson anunță controale înăsprite la frontieră

Boris Johnson a explicat luni, 25 ianuarie, că există riscul ca nouă variantă rezistentă la vaccinuri să apară pe teritoriul Regatului Unit iar autoritățile trebuie să fie în măsură să o țină sub control. Declarația premierului britanic a fost făcută în cadrul unei vizite la un centru de vaccinare.

„Trebuie să înţelegem că există un risc, cel puţin teoretic, ca o nouă variantă rezistentă la vaccinuri să apară pe teritoriul nostru. Trebuie să fim în măsură să o ţinem sub control”, a declarat premierul britanic, conform reuters.com

„Vrem să ne asigurăm că ne protejăm populaţia, că protejăm această ţară de noi infecţii venite din strănătate”, a subliniat acesta înainte de a spune că trebuie găsită o soluție.

Sursă foto: INQUAM Photos, Melinda Nagy