S-a aflat ce face patronul lui Chelsea cu banii! Abramovich a făcut totul în secret pentru rivali, susține CNN, care ar fi povestit că ar fi avut investiții secrete în fotbaliști care nu erau sub contract cu echipa sa. Patronul lui Chelsea ar fi vizat și mijlocașul de bandă Andre Carrillo, care a jucat împotriva echipei deținute de magnatul rus în două meciuri de Champions League în 2014.

Abramovich deținea cote din jucători printr-o companie din Insulele Virgine Britanice. Purtătoarea lui de cuvânt spune că nici o regulă nu a fost încălcată.

Lord Triesman, fostul președinte al Asociației de Fotbal, a spus că nu poate să creadă că așa ceva s-a întâmplat.  „Nu cred că poate fi vreodată adecvat ca proprietarul unui club de fotbal să dețină jucători de la alte cluburi. Asta este și motivul pentru care proprietatea-terță este interzisă.”, a spus el.

Dosare de la FinCEN Files, analizate de BBC Panorama a dezvăluit faptul Abramovich este în spatele companiei Leiston Holdings. Această companie investește în fotbaliști de peste hotare prin proprietate terță. Cluburile fără bani suficienți pun la bătaie pentru investitori procente dintr-un viitor transfer al unui fotbalist, susține alephnews. Pe lâng Carrillo, Leiston mai deținea procente la încă doi jucători de la Sporting, mai puțin cunoscuți. Este vorba de Gael Etock, care a jucat la club în sezonul 2012-2013 și Valentim Viola, care a stat la echipa din capitala Portugaliei din 2012 până în 2016.

În 2014, Sporting Lisabona a avut două meciuri în faza grupelor Champions League împotriva echipei lui Abramovich, Chelsea. Carrillo a fost titular în ambele meciuri.

Jurnaliștii de la CNN au arătat că în 2011, Leiston Holdings a securizat 50% din „drepturile economice” ale lui Andre Carrillo atunci când i-a împrumutat echipei Sporting Lisabona 1 milion euro pentru a-l achiziționa pe jucător. Sursa citată susține că dacă venea o ofertă de transfer mai mare de 6 milioane euro, iar Sporting nu o accepta, echipa avea de plătit către Leiston 45% din suma oferită. Sporting a convenit să plătească 127.000 euro pentru fiecare sezon în care jucătorul rămânea la club. Jurnaliștii au explicat că contabilul clubului portughez a arătat că le datora celor de la Leiston 2.6 milioane euro.

Roman Abramovich este unul din cei mai bogați oameni din Rusia, Forbes estimându-i averea, în 2019, la 12.9 miliarde de dolari.