Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni că formaţiunea pe care o conduce are o propunere de premier în cazul în care moţiunea de cenzură împotriva Guvernului va fi adoptată de Parlament.

„Avem o propunere de prim-ministru. Nu este membru al PSD în acest moment”, a declarat Ciolacu la Parlament.

Ciolacu nu a avansat un nume clar de premier

Deși nu a anunțat un nume clar de premier, potrivit unor surse din interiorul PSD, dacă moțiunea va trece, propunerea de premier din partea PSD va fi Vasile Dâncu, președintele interimar al Consiliului Național PSD, după cum anunță gazetadecluj.ro. Acesta a fost vicepremier în Guvernul tehnocrat al lui Dacian Cioloș și a reveni recent în rândul social-democraților, la insistențele actualului șef interimar, Marcel Ciolacu.

Guvernul Orban trebuie să răspundă politic și penal

„Pentru toate tunurile date la Unifarm, trebuie să răspundă nu doar politic, ci și penal. Un jaf generalizat, așa cum arată raportul Curții de Conturi.

Au pus în pericol sănătatea noastră a tuturor, pentru a se îmbogăți pe trei generații”, a susținut azi Marcel Ciolacu.

Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD împotriva Guvernului va fi citită joi, de la ora 12,00, au decis, luni, Birourile permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului.

Potrivit documentului intitulat „Guvernul PNL – de la pandemie la pande-mită generalizată”, reprezentanţii Executivului au încălcat toate regulile impuse cetăţenilor în urma pandemiei cu noul coronavirus.

„Belşug în buzunarele clientelei PNL, sărăcie în buzunarele românilor. Au făcut chermeze în sediul Guvernului, în timp ce toată România era închisă. Şi-au pus toate neamurile pe funcţii şi au devalizat bugetul de stat sub paravanul pandemiei”, a susţinut Ciolacu.