Putea fi o zi importantă în drumul lui Liviu Dragnea de ieşire din spatele gratiilor. Totuşi, s-a terminat cu o amânare după ce judecătorul care trebuia să împăartă dreptatea astăzi s-a autorecuzat.

Motivele pasului în spate al judecătorului

Unul dintre motivele judecătorului este chiar faptul că acesta este din Turnu Măgurele, județul Teleorman și a deținut funcția de judecător la Judecătoria Alexandria în perioada în care fostul şef al PSD, Liviu Dragnea era președinte al Consiliului Județean Teleorman.

Al doilea motiv este relația de prietenie între persoanele din anturajul său și cele din anturajul lui Liviu Dragnea, ceea ce ar putea duce la ideea de imparțialitate. Judecătorul care trebuia să soluționeze cererea de strămutarea a procesului lui Liviu Dragnea a formulat cerere de abţinere, pe motiv de imparţialitate.

Acum cererea de strămutare s-a amânat pentru data de 14 iunie, după ce judecătorul a realizat după două termene de judecată că este lipsit de imparțialitate. Abia după ce se va judeca solicitarea de strămutare, se va putea trece la judecarea solicitării de eliberare condiționată.

Liviu Dragnea a vrut mutarea procesului

Liviu Dragnea a cerut judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti să-i mute unul dintre dosare de la Tribunalul Bucureşti la o altă instanţă. Fostul preşedinte al PSD spune că judecătorii Tribunalului Bucureşti nu pot fi drepţi cu el, după ce au criticat modificarea legilor Justiţiei.

Dragnea va mai părăsi penitenciarul şi mâine, pentru recursul la decizia Judecătoriei Sector 5 care i-a respins cererea de eliberare condiţionată, conform Antena 3.

Dragnea, de aproape doi ani în puşcărie

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a fost condamnat, pe 27 mai 2019, la 3 ani şi 6 luni de închisoare cu executare, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman. În tot acest timp, în speranţa că va ieşi din puşcărie Dragnea a lucrat ca mecanic la garajul auto al penitenciarului Rahova în care este încarcerat.

Liviu Dragnea este închis la penitenciarul Rahova, acolo unde își ispășește pedeapsa de trei ani jumătate primită în vara lui 2019, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. Fostul şef al PSD Dragnea a ispăşit aproape doi din cei trei ani şi jumătate de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman.