S-a aflat adevărul despre incendiul din această dimineaţă, de la Institutul Matei Balş! S-a aflat de unde ar fi pornit, de fapt dezastrul. Este anunţul momentului după dezastrul care a dus la pierderea a cinci vieţi.

De la ce s-a declanşat incendiul de la Matei Balş?

S-a aflat de la ce s-ar fi declanşat incendiul de la Institutul Matei Balş, care a dus la decesul a cinci persoane. Sunt informaţii de ultim moment de la incendiul devastator de la Bucureşti. Datele preliminare ale anchetatorilor ar arăta că focul nu ar fi pornit de la o aerotermă, așa cum s-a vorbit pe tot parcursul acestei zile.

Potrivit unor surse citate de către cei de la Antena 3, sursa incendiului este o defecțiune la instalația electrică. Angajați ai spitalului au declarat anchetatorilor că nu a existat nicio aerotermă acolo.

Oamenii care lucrează la Matei Balş vorbeau de faptul că nu ar fi fost o aerotermă acolo, iar anchetatorii iau în calcul această variantă și anume că ar fi pornit incendiul de la instalația electrică, instalațiile de oxigen.

Și, pentru că mulți au spus că au auzit acea explozie, se ia în calcul chiar să fi explodat unul din tuburile de oxigen. Evident, sunt în continuare făcute verificări. Cei de la ITM trebuie să facă expertiza pentru a vedea exact care a fost cauza.

97 de familii, afectate de incendiu

În total, sunt 97 de familii care trebuie să fie anunțate de către autorități în legătură cu starea de sănătate a celor care erau internați la Matei Balș în momentul incendiului.

Un incendiu a izbucnit în vineri dimineaţă într-un corp de clădire al spitalului Matei Balș, soldat cu cinci morți. Zeci de pacienți au fost evacuați la alte spitale bucureștene.

Primele concluzii ale procurorilor

Procurorul de caz al incediului a făcut primele precizări. Parchetul de pe lângă Tribunalul București și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București au susținut o conferință de presă, în contextul incendiului de azi dimineață de la spitalul Matei Balș, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața.

“Se pare, este posibil, să fi fost două explozii a unor tuburi de oxigen, ulterior izbucnirii incendiului. Se pare că a fost un incendiu și apoi o explozie a două tuburi. Se pare!

La acest moment nu putem dezvălui cauza incendiului. Am evaluat locul faptei și urmează ca zilele următoare să stabilim. Sunt mai multe ipoteze. Au fost audiate cinci persoane, infirmiere și un instalator. Vor fi chemate și alte persoane.

Cercetările sunt efectuate de Parchetul București sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă. Am efectuat cercetarea la fața locului. S-au ridicat cadavrele, au fost trimise la IML, mâine vor avea loc necropsiile.

Au fost cooptați și specialiști din Petroșani pentru a ne lămuri cu privire la împrejurările producerii incendiului. Mâine va fi reluată cercetarea la fața locului.

Au fost ridicate imagini, urmează să fie analizate. Există camere de supraveghere, dar nu în saloane sau pe holuri. Al cincilea cadavru a fost găsit la cercecetarea locului faptei”, a explicat procurorul.