Exercițiile militare au culminat cu invadarea țărilor NATO de către Rusia pentru a respinge un atac uriaș al unui „fals inamic”, potrivit Express.co.uk.

Rusia şi Belarus au organizat exerciţiile militare strategice Zapad-2021 (Vest), la care au luat parte circa 200.000 de militari, 80 de avioane de război și elicoptere, 760 de echipamente militare, inclusiv 290 de tancuri, sisteme de rachete cu lansatoare multiple.

Manevrele au stârnit preocuparea Occidentului, dată fiind proximitatea cu frontierele NATO.

Filmările au arătat sisteme de rachete antiaeriene S-400 și rachete de apărare antiaeriană Pantsir-S în acțiune. Manevrele Zapad-2021 au fost efectuate în regiunea Astrahan din Rusia, la doi pași de Ucraina.

Jocul de-a războiul a inclus și sistemul de apărare aeriană Triumph

Jocul de-a războiul a inclus și sistemul de apărare aeriană Triumph – conceput pentru a respinge avioanele inamice care ar ținti infrastructura rusească.

Alte filmări arată bombardamente ale forțelor ruse și belaruse în apropierea orașului Brest, Belarus, care se învecinează cu Polonia.

Murmurele de război ale Rusiei și Belarusului pot fi auzite peste granița

Ziarul polonez Fakt a scris: „Așa duc ei RĂZBOIUL cu Polonia. Murmurele de război ale Rusiei și Belarusului pot fi auzite peste granița noastră de est”.

”Avem efectiv o singură armată, armata din Belarus formând coloana vertebrală în direcția occidentală”, a declarat mîndru președintel belarus, Aleksandr Lukaşenko.

Ministrul eston al apărării, Kalle Laanet, a acuzat Rusia și pe aliatul său de o „încercare deliberată de a destabiliza securitatea regiunii Mării Baltice și de a provoca o divizare a relațiilor aliate în cadrul NATO și al UE”.

În acelaşi timp, liderul de la Kremlin a spus că ”organizarea exercițiilor este logică în momente în care alte alianţe, NATO de exemplu, îşi sporesc activ prezenţa în apropierea frontierelor dintre Rusia şi Belarus şi al „spaţiului Organizaţiei Tratatului de Securitate Colectivă (OTSC)”, din care fac parte Rusia, Belarus, Armenia, Kazahstan, Kîrgîzstan şi Tadjikistan.