Rusia răspunde dur declarațiilor venite din Germania legate de trupele NATO! Moscova amenință că va răspunde cu aceeași monedă, în fața desfășurării de noi trupe NATO.

Ministrul Apărării de la Moscova a declarat că occidentali distrug sistemul de securitate al lumii.

Rusia răspunde dur declarațiilor venite din Germania. Noi desfășurări de trupe

Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării, a anunțat luni că Rusia va desfășura aproximativ 20 de noi formațiuni și unități militare în apropierea frontierelor sale occidentale până la sfârșitul anului, ca răspuns la acțiunile alianței transatlantice NATO.

”Acțiunile colegilor noștri occidentali distrug sistemul de securitate al lumii și ne obligă să luăm contramăsuri adecvate. Aproximativ 20 de formațiuni și unități militare se vor afla în districtul militar occidental până la sfârșitul anului”, a transmis Serghei Shoigu, citat de agenția de știri Interfax, informează alephnews.ro.

Replica Moscovei vine în contextul în care partidul Angelei Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), a solicitat pe 28 mai suplimentarea prezenței NATO în Europa de Est, în scopul contracarării Rusiei, acuzată de o serie de provocări politice şi militare.

Incidentul aerian din Belarus a încins atmosfera

Solicitarea CDU a venit după recentul incident aerian din Belarus, în cursul căruia a fost arestat un jurnalist disident, dar şi în contextul activităţilor militare ruse în apropierea frontierelor Ucrainei.

”Rusia trebuie să înţeleagă clar că Alianţa Nord-Atlantică este pregătită să respecte angajamentele de apărare reciprocă”, a declarat reprezentantul pentru probleme de apărare al CDU.

Referindu-se la incidentul cu avionul de pasageri produs în Belarus, politicianul german a mai spus că preşedintele belarus, Aleksandr Lukaşenko, acţionează în acest fel pentru că „este sigur de susţinerea Rusiei”.

În acest context, NATO ar trebui să joace un rol mai activ în regiune, subliniază Henning Otto.

„În mod concret, ar trebui trimise mai multe avioane Eurofighter în zona Mării Baltice, iar grupurile de luptă ale NATO ar trebui suplimentate”, a subliniat el. Germania participă deja cu şase avioane multirol Eurofighter la misiuni NATO în Lituania.

Flancul de est al NATO „trebuie să redevină urgent principalul punct de apărare, mai mult decât, spre exemplu, zona Indo-Pacifică”, a mai spus Henning Otto.