Joi, guvernatorul regiunii Belgorod din Rusia a raportat că un oraș numit Shebekino, situat la granița cu Ucraina, a fost supus unei serii de atacuri prelungite și continue, soldate cu opt răniți. Viaceslav Gladkov, guvernatorul local, s-a exprimat pe rețeaua Telegram că Shebekino se confruntă cu atacuri neîncetate cu lansatoare de rachete, acuzând forțele ucrainene că au vizat atât centrul orașului, cât și zonele din jurul acestuia.

Inițial, guvernatorii au raportat un bilanț de cinci morți, printre care și un polițist care a fost rănit.

Gladkov și-a exprimat îngrijorarea pentru siguranța vieților civile, în special în Shebekino și în satele învecinate. El a menționat că vor fi organizate evacuări odată ce situația se va stabiliza.

Potrivit guvernatorului, forțele inamice nu s-au infiltrat încă pe teritoriul regiunii Belgorod, dar în prezent au loc atacuri ample și în forță.

Rusia evacuează copii după un bombardament în apropiere de granița cu Ucraina

Ca răspuns la intensificarea bombardamentelor în regiunea de frontieră Belgorod, Rusia a anunțat evacuarea a numeroși copii din satele din jur. Situația din regiune a fost considerată alarmantă de către Kremlin.

După mai bine de un an de la invazia sa în Ucraina, Rusia asistă acum la o intensificare a atacurilor pe propriul teritoriu, inclusiv o incursiune fără precedent în regiunea Belgorod din sudul țării săptămâna trecută și un atac cu drone la Moscova marți.

Guvernatorul Viaceslav Gladkov, prin intermediul Telegram, a confirmat că autoritățile au inițiat evacuarea copiilor din districtele de frontieră Shebekino și Graivoron. Primul grup de 300 de copii evacuați va fi relocat la Voronej, un oraș situat la aproximativ 250 de kilometri mai departe în interiorul Rusiei. În plus, peste 1.000 de copii vor fi transferați în alte provincii în zilele următoare.

Kremlinul acuză Ucraina pentru atacurile recent

Numărul tot mai mare de atacuri raportate a determinat Kremlinul să acuze Ucraina, precum și pe susținătorii săi occidentali, că ar fi responsabili.

Ca răspuns la un atac cu dronă care a vizat zone rezidențiale din Moscova, ministerul de Externe a afirmat că Occidentul influențează conducerea ucraineană să se angajeze în acțiuni din ce în ce mai nesăbuite.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, atacul a implicat opt drone, cinci dintre ele fiind interceptate cu succes și trei fiind făcute nefuncționale.

Incidentul s-a soldat cu pagube minore la cel puțin trei clădiri, inclusiv la două clădiri rezidențiale înalte din sud-vestul afluent al Moscovei.

Ucraina, care se confruntă cu atacuri frecvente asupra capitalei sale, a negat orice implicare directă în atacul cu drone. Statele Unite au precizat că nu aprobă niciun atac în interiorul Rusiei și că, în schimb, furnizează echipamente și instruire pentru a ajuta Kievul să-și recupereze teritoriul.