Rupert Murdoch, preşedinte şi CEO al News Corp, gigantul media ce deţine printre altele studiourile de film Twenty Century Fox, a declarat recent că tableta iPad a celor de la Apple şi e-book readerul Kindle al celor de la Amazon sunt nişte gadgeturi „goale” fără creativitatea şi conţinutul unor companii precum News Corp.

„Tabletele de Internet, e-book readerele şi telefoanele mobile  vor fi nişte vase goale fără conţinut de calitate”, a declarat recent mogulul media, Rupert Murdoch.

„Conţinutul nu este doar rege, este împăratul tuturor lucrurilor digitale. Suntem la începutul unei revoluţii digitale din care acţionarii noştri vor un profit frumos”, a mai spus acesta.

Murdoch a dezvăluit că se află în discuţii avansate cu producătorii de dispozitive mobile în privinţa unui model de abonament pe care utilizatorii să-l plătească pentru a accesa conţinut media oricând şi oriunde doresc ei. „Consumatorii sunt dispuşi să plătească pentru a fi informaţi” este de părere Murdoch.

News Corp a înregistrat în perioada octombrie-decembrie un profit de 254 de milioane de dolari, după ce în aceeaşi perioadă din 2008 a afişat pierderi de 6,4 miliarde de dolari.

SURSA: businessinsider.com