Celebrul fotbalist brazilian Ronaldinho a anunţat duminică, pe contul său de Instagram, că a fost infectat cu COVID-19.

Fostul internaţional brazilian în vârsta de 40 de ani a precizat că a fost testat pozitiv, însă se simte bine şi este asimptomatic.

Ronaldinho va rămâne în carantină la un hotel din Belo Horizonte, oraş în care urma să participe la un eveniment organizat de un sponsor la stadionul Mineirao, scrie news.ro.

Cariera de fotbalist a lui Ronaldinho

Născut la Porto Alegre în 1980, Ronaldinho (pe numele său real Ronaldo de Assis Moreira) a început fotbalul la Gremio, de unde, în 2001, a plecat în Europa, la PSG. Pentru el a urmat apoi cea mai bună perioadă a carierei, cea de la FC Barcelona.

Ronaldinho a fost cumpărat de Barcelona în 2003, de la Paris Saint-Germain, în schimbul a 32,5 milioane de euro, și a evoluat pentru formația de pe Camp Nou până în iulie 2008, când a fost vândut în Italia, la AC Milan, pentru 25 de milioane de euro.

În cei cinci ani petrecuți la Barcelona, Ronaldinho a jucat 198 de partide, timp în care a marcat 91 de goluri, a oferit 52 de pase decisive și a cucerit cinci trofee: o Ligă a Campionilor, două titluri şi două Supercupe ale Spaniei.

După doi ani și jumătate mai puțin satisfăcători la Milan, el s-a întors în Brazilia, în 2011, la Flamengo. Un an mai târziu, el a trecut la Atletico Mineiro, cu care a câștigat Copa Libertadores. După această aventură, pentru un sezon (2014-2015), Ronaldinho a evoluat la Queretaro în Mexic. În 2015, Ronaldinho a ajuns la Fluminense, de care s-a despățit apoi în finalul anului, fiind ultima echipă pentru care a evoluat. Fotbalistul s-a retras oficial din activitate în 2018, potrivit Digisport.