Carantina devine obligatorie! Pandemia de coronavirus continuă să pună mari probleme țărilor din Europa, obligând guvernele să adopte restricții de călătorie.

Nici Bucureștiul nu face excepție, autoritățile române impunând condiții restrictive celor care vor să intre în țară venind din țări în care rata de incidență cumulată la 100.000 de locuitori este considerată a fi periculoasă.

Carantina devine obligatorie! A fost actualizată lista țărilor din zona galbenă

Cei ce vor să intre în România din țările considerate ca aflându-se în zona galbenă, pe baza ratei de incidență cumulată la 100.000 de locuitori, vor fi nevoiți să stea în carantină pe o perioadă de 14 zile.

Guvernul a adoptat joi HOTĂRÂREA nr. 6 din 04.02.2021, în contextul necesității de creare a condițiilor socio – economice necesare desfășurării activităților specifice economiei naționale, concomitent cu menținerea unui nivel de alertă adecvat la nivelul componentelor Sistemului Național de Management al Situațiilor de Urgență.

Obligația prezentării unui test negativ

Astfel, Comitetul Național pentru Situații de Urgență – CNSU a aprobat joi noua listă a țărilor/zonelor/teritoriilor de risc epidemiologic pentru care se instituie măsura carantinei asupra persoanelor care sosesc în România din acestea.

Pe lângă actualizarea listei statelor cu risc epidemiologic a fost introdusă și obligația ca, la intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile cu risc epidemiologic ridicat să prezinte certificatul unui test negativ RT-PCR pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de data intrării în țară.

Prezentăm mai jos lista completă a țărilor considerate ca făcând parte din zona galbenă, conform ratei de incidență cumulată la 100.000 de locuitori.