Comuna Ciorogârla intră în carantină pentru următoarele 14 zile, potrivit unui comunicat de vineri al Prefecturii Ilfov.

„Începând cu data de 13.11.2020, ora 20,00, pentru comuna Ciorogârla a fost instituită carantina zonală, în urma emiterii Ordinului şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, secretar de stat dr. Raed Arafat.

Rata de incidenţă cumulată – 7,99/1.000 de locuitori

Propunerea privind carantinarea comunei Ciorogârla a fost adoptată prin Hotărârea CJSU Ilfov nr. 41/12.11.2020, desfăşurată în urma evaluării riscului răspândirii virusului SARS-CoV-2 în localitatea Ciorogârla, judeţul Ilfov, întocmită de către Direcţia de Sănătate Publică Ilfov în vederea instituirii măsurii de carantină zonală, evaluare avizată şi de către Institutul Naţional de Sănătate Publică”, precizează Prefectura Ilfov.

Măsurile au fost propuse ca urmare a faptului că în localitatea Ciorogârla, judeţul Ilfov, rata de incidenţă cumulată calculată joi pentru ultimele 14 zile a atins valoarea de 7,99/1.000 de locuitori.

Mai exact, din populaţia totală de 6.512 locuitori, numărul de cazuri confirmate cu infectare SARS-CoV-2 în ultimele 14 zile a fost de 52 persoane.

Măsura se instituie de vineri, ora 20,00

Conform Ordinului şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă de vineri privind instituirea carantinei zonale pentru comuna Ciorogârla, cu satele aparţinătoare, respectiv Ciorogârla şi Dârvari, măsura se instituie de vineri, ora 20,00, până pe 26 noiembrie, ora 20,00.

Comuna se află la sud-vest de municipiul București, pe malurile râului Ciorogârla. Este traversată de autostrada București–Pitești, fiind deservită de șoseaua județeană DJ601, care începe cu ieșirea de pe autostradă aflată în exremitatea estică a comunei.

Înspre vest, drumul duce către Bolintin-Vale, Crevedia Mare (unde se intersectează cu DN61) și Roata de Jos (județul Giurgiu) și apoi la Videle (județul Teleorman).

La Ciorogârla, acest drum se intersectează cu șoseaua județeană DJ602, care duce în nord spre Joița (județul Giurgiu), spre sud către Domnești. La Dârvari, din el se ramifică DJ401A, care duce spre vest la Grădinari și Bolintin-Deal (ambele în județul Giurgiu).