Românii ar putea fi vaccinați cu cea de-a treia doză. Florin Cîțu: Specialiștii se întreaptă spre acest lucru

În cadrul declarațiilor de marți, de la Palatul Victoria, premierul a precizat că singura pregătire pentru următorul val al pandemiei este vaccinarea, subliniind că rămân destule vaccinuri și pentru cea de-a treia doză.

”Rămân vaccinuri și pentru a treia doză. Așteptăm decizia, dar specialiștii se întreaptă spre acest lucru. Ei ne vor spune că trebuie administrată. Așa arată direcția în care merg discuțiile”, a declarat Florin Cîțu.

Medicii nu trebuie obligați

În ceea ce privește vaccinarea medicilor, premierul a spus că obligarea acestora nu reprezintă o variantă. El a mai spus că a discutat cu ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, despre variantele de legislație prin care să fie testați obligatoriu medicii.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, spune că vor avea loc mai multe ședințe cu experții din domeniu pentru analizarea datelor și studiilor științifice, înainte de a lua o decizie în acest sens.

“Este o preocupare pe care și noi o avem. Vom avea mai multe întâlniri cu experții pentru evaluarea datelor științifice publicate la nivel internațional. Sunt câteva categorii de risc care sunt luate în calcul sau sunt avute în vedere, și aici mă refer la persoanele care au un risc foarte expus de expunere, cum este personalul medical și persoanele care sunt vulnerabile.

Vom decide la momentul potrivit dacă se va pune problema să facem o a treia doză. Este un aspect la care suntem foarte atenți iar în perioada următoare vom avea mai multe ședințe de lucru.

Dacă va fi nevoie de o a treia doză, vom folosi aceeași infrastructură. Trebuie făcute anumite update-uri ale softurilor”, a declarat medicul.

 

 

 

Sursă foto: Dreamstime