România vinde încă un milion de doze de vaccin anti-COVID! Ce țară le va cumpăra

Dozele de vaccin disponibile depăşesc cu mult cererea de vaccinare din partea populaţiei în România, scrie reuters.com. În acest context, premierul irlandez Micheál Martin „a avut o discuţie bună în această dimineaţă cu preşedintele României Klaus Iohannis, şi ei au convenit în principiu asupra achiziţiei unui milion de vaccinuri”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului irlandez.

„Acest proces  continuă şi nu a fost încă finalizat”, a completat reprezentantul guvernului de la Dublin.

Irlanda are în momentul de față una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare

Irlanda are în momentul de față una dintre cele mai ridicate rate de vaccinare anti-COVID din Europa. Aproximativ 45% din populaţia sa adultă de 3,8 milioane de persoane a fost vaccinată cu schema completă şi 65% cel puţin cu prima doză.

Guvernul irlandez speră că decizia sa de accelerarea a vaccinării tinerilor va încetini răspândirea variantei Delta foarte contagioase a coronavirusului şi va permite o redeschidere a economiei aflată în întârziere.

România nu mai cumpără vaccinuri împotriva COVID-19

Amintim că România a luat decizia de a suspenda livrările de vaccin, cu excepţia dozelor produse de Johnson&Johnson. Ţara noastră a primit deja solicitări din partea mai multor state pentru a-şi vinde dozele de vaccin pe care nu le utilizează. România a încheiat deja un acord cu Danemarca pentru vânzarea a 1,1 milioane de doze Pfizer.

„Am suspendat livrările de vaccin, cu excepția dozelor de la Johnson&Johnson. În această noapte sosesc 237.000 de doze de la Johnson&Johnson, iar suplimentar față de Danemarca, sunt solicitări din partea multor state și pentru care se lucrează în comun cu autoritățile care au responsabilități din MAE, premierul și Administrația Prezidențială și aici vom avea vești probabil săptămâna viitoare. Vom comunica atunci când se finalizează”, a declarat, joi, Andrei Baciu.