Succes important pentru România, anunţat de ministrul Economiei! Ţara noastră va fi pusă pe harta lumii şi va deveni un jucător-cheie într-una dintre cele mai importante industrii ale viitorului.

Este vorba despre producerea de baterii, un domeniu în plină expansiune, având în vedere trecerea către automobilele electrice, iar “România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii” în urma exploatării resurselor de grafit ale ţării, spune ministrul Claudiu Năsui.

Totul va fi realizat de către Salrom, una dintre puţinele companii profitabile din subordinea Ministerului Economiei şi care deţine monopolul pe exploatarea sării din România, scrie Năsui pe pagina sa de Facebook.

“Unele companii de stat au mult potențial. (…) Încă au șansa să devină mari companii de succes ale României”

“România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii. Resursele de grafit ale țării vor fi exploatate prin Salrom.

Unele companii de stat au mult potențial. În ciuda influenței negative politice, încă au șansa să devină mari companii de succes ale României. Una dintre ele este Salrom. Compania deține monopolul pe exploatarea sării din România și e una dintre puținele companii profitabile din ministerul economiei, tocmai grație acestui monopol.

Am vizitat săptămâna trecută salina Ocna Dej, de departe cea mai productivă mină din cele 7 ale Salrom. În subteran, lucrurile merg în parametri buni, exploatarea fiind făcută cu utilaje moderne și cu un impact redus asupra mediului. Problemele sunt când ieșim la suprafață.

Precum în multe companii de stat, presiunea politicului a fost să fie angajați oameni care nu fac nimic, dar care au îngroșat rândurile a ceea ce englezii numesc „middle management”. Pe scurt, activ de partid, angajat la stat. Aici e un loc mare de eficientizare posibilă pentru companie”, a scris Claudiu Năsui pe pagina sa de socializare.

Noul CA al Salrom a reuşit “să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată”

Ministrul Economiei subliniază că nu va mai tolera companiile de stat care sunt doar vehicule de salarii pentru sinecurişti. Noul Consiliul de Administraţie al Salrom, numit recent, va moderniza compania şi se pregăteşte pentru lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. “Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România”, mai scrie Claudiu Năsui.

“Nu avem nevoie de armate de directori puși politic. Rolul companiilor de stat nu e să plătească salarii directorilor. Nu voi tolera vehicule de salarii pentru sinecuriști. Scopul nostru este să închidem toate găurile negre și să permitem acestor companii să se dezvolte la maximum. Fix asta vom face.

Am numit un nou consiliu de administrație, în urmă cu câteva luni, compus numai din oameni care și-au demonstrat competențele în mediul privat. Este extrem de activ și a reușit în scurt timp să descâlcească nodul administrativ care a constrâns această veritabilă mină de aur a României să rămână blocată. Tot ei pregătesc lansarea proiectului pentru exploatarea grafitului. Un proiect care va relansa o industrie întreagă în România.

Noul consiliu de administrație are tot sprijinul meu în planul său de a moderniza Salrom și de a închide toate robinetele prin care se scurg inexplicabil bani care ar trebui să fie ai românilor. Bani cu care s-ar putea face spitale, grădinițe, școli sau drumuri. Vă reamintesc că nu mai departe de această primăvară am reușit fix cu ajutorul acestui consiliu să blocăm un tun imobiliar.

Grafitul este o materie primă esențială pentru fabricarea bateriilor, una dintre cele mai dinamice industrii din lume la această oră. România va fi pe harta lumii în ceea ce privește producția de baterii”, a mai transmis, joi, Claudiu Năsui.