Potrivit meteorologilor de la ANM vremea va continua să fie închisă și temporar se vor semnala precipitații în general moderate cantitativ în regiunile sudice, sud-estice și local în rest.

Meteorologii mai precizează că vor predomina ninsorile și că în Bărăgan și Dobrogea vor exista intervale de timp cu lapoviță, ploaie și se va forma polei.

În plus, vântul va sufla slab și moderat, cu unele intensificări în sud-estul teritoriului, în special pe litoral, în cursul nopții și în zona montană înaltă.

Temperaturile maxime se vor încadra, în general, între -1 și 5 grade Celsius, iar cele minime vor fi cuprinse, între -7 și 0 grade Celsius, ușor mai ridicate doar pe litoral.

Vremea în Capitală

ANM menționează că vremea în Capitală se va menține predominant închisă și temporar vor fi precipitații predominant sub formă de ninsoare.

În plsu, vântul va sufla slab și moderat iar temperatura maximă va fi de maxim 1 grad Celsius, iar cea mică va fi de -2 … 0 grade Celsius.

Vremea în următoarea perioadă

Administrația Națională de Meteorologie (ANM a anunțat cum va fi vremea în perioada 11 ianuarie – 8 februarie. Temperaturile vor fi peste cele normale în două săptămâni din patru. Vor cădea şi precipitaţii, iar în sudul, sud-estul, vestul şi nord-vestul ţării vor fi în exces.

Luni, ANM a anunțat că din  data de 15 ianuarie se vor înregistra episoade de ger, cu temperaturi de minus 12-14 grade. După data de 20 ianuarie, vremea se încălzeşte şi se va ajunge la temperaturi de zero grade.

Profilul lunii ianuarie 2021

Luna ianuarie este luna considerată în general ca fiind cea cu cele mai scăzute valori minime ale temperaturii, ca urmare a presistenței maselor de aer polar care acoperă în această perioadă Europa de Est.

Cu toate acestea, în ianuarie se mai pot înregistra și temperaturi de peste 20 de grade Celsius, potrivit caracterizării climatice publicată de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

”Din datele înregistrate în perioada 1961-2020 la staţiile meteorologice din reţeaua Administraţiei Naţionale de Meteorologie se constată că, în luna ianuarie, valorile temperaturii aerului sunt negative la nivelul întregii ţări cu excepţia unor suprafeţe reduse situate de-a lungul litoralului Mării Negre şi în sud-vestul Banatului.

În zona intra şi extra-carpatică valorile medii ale temperaturii se înscriu între -4 şi 0 grade Celsius, uşor mai ridicate, -2 – 0 grade Celsius, în partea de sud şi vest a ţării şi ceva mai scăzute, cu valori cuprinse între -4 şi -2 grade în Moldova şi centrul ţării.

În zona subcarpatică şi carpatică joasă, mediile se înscriu între -6 şi -4 Celsius.

În zona carpatică înaltă şi în depresiunile intramontane din estul Transilvaniei, temperatura coboară până la -8 grade Celsius, iar la altitudini mai mari de 1.800 de metri chiar sub -10 grade Celsius”, arată ANM.