România se sufocă! La propriu. Ultimele date venite în privința poluării sunt de-a dreptul șocante. Ceea ce s-a întâmplat în urmă cu doar câteva ore ne-a lăsat fără cuvinte.

România se sufocă!

Sâmbătă seara, mai multe persoane s-au revoltat pe rețelele de socializare. Au postat date obținute prin aplicații de monitorizare a calității aerului. Acestea arată că timp de câteva ore, în București și în Ilfov s-au înregistrat valori foarte mari ale poluării.

Unul dintre cei care a semnalat problema a fost și fostul deputat al USR, Cornel Zainea, care a fost membru în Comisia de Mediu.

”2.128 de persoane din Ilfov au semnat să pot candida pentru un nou mandat de parlamentar. Unul din pricipalele motive pentru care îmi doresc să vă reprezint este să continui lupta împotriva poluării.

În acest moment, aerul din regiunea București-Ilfov e toxic, iar în Corbeanca se întâmplă ceva foarte grav, valoarea pm 2.5 e de 15 ori (!!!) mai mare decât maxima legală”, a atras atenția Cornel Zainea.

Acesta a demisionat în urmă cu două săptămâni din USR și din Parlament, urmând să candideze ca independent la alegerile din decembrie.

Nici Garda de Mediu și nici Ministerul Mediului nu au venit cu nicio explicație și nici nu au anunțat vreo măsură până la această oră.

Pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu, cetățenii atrag atenția asupra poluării, dar nu au primit niciun răspuns, anunță spotmedia.ro.