România se închide pe bucăţi! Noi restricţii de joi, 25 martie. Este oficial

Primăria Sectorului 5 din Capitală a trimis un comunicat de presă prin care informează că mall-urile, terasele și hypermarketurile din zonă se vor închide la ora 19:00 în timpul săptămânii și la ora 15:00, în weekend.

”În urma întâlnirii pe care Primarul Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone a avut-o în cursul acestei săptămâni cu Premierul României, Florin Cîţu şi cu ceilalţi primari de sectoare şi în urma apelului făcut astăzi, 24 martie 2021, de preşedintele Klaus Iohannis către autorităţile locale pentru a veni cu restricţii suplimentare, edilul Sectorului 5 a dispus mai multe măsuri, pentru a limita răspândirea COVID-19 şi pentru preveni o carantinare totală a Capitalei.

Potrivit celor mai recente informaţii venite de la Grupul de Comunicare Strategică, în Bucureşti, rata de incidenţa înregistrată la 14 zile a ajuns la 6,37 cazuri la mia de locuitori. Pentru a proteja sănătatea cetăţenilor din Sectorul 5 şi nu numai, Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a dispus ca începând de mâine, 25 martie 2021 şi până în 11 aprilie 2021 să se reducă programul agenţilor economici de pe raza sectorului”, a transmis, miercuri, Primăria Sector 5.

Noul program al magazinelor

Potrivit comunicatului de presă, autoritățile din Sectorul 5 au stabilit următorul program:

  • În timpul săptămânii, mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile vor fi deschise între orele 07.00 – 19.00.
  • În weekend,  mall-urile, hypermarketurile, supermarketurile, terasele, service-urile auto, spălătoriile etc. vor fi deschise între orele 07.00 – 15.00.

Este de menționat faptul că programul farmaciilor nu va fi deloc afectat și că acestea vor funcționat după programul normal. În ceea ce privește farmaciile non-stop, acestea vor funcționa în continuare după programul stabilit.

În ceea ce privește piețele agroalimentare din Sectorul 5, acestea vor avea următorul program:

  • În timpul săptămânii piețele vor fi deschise de la ora 07:00  la ora 17:00.
  • În weekend piețele vor funcționa în intervalul 07:00 – 15:00.

Locurile de joacă vor rămâne deschise zilnic până la ora 19.00.

Ce spune primarul Sectorului 5

”Nu ne dorim carantinarea totală a Capitalei. Este important să încercăm pe cât posibil limitarea răspândirii virusului, fără a afecta prea mult viaţa de zi cu zi. Fac apel la toţi cetăţenii Sectorului 5 pentru a da dovadă de spirit civic. Să respectăm aceste măsuri, pentru că, doar în acest fel, numărul de îmbolnăviri va scădea, iar autorităţile centrale nu vor fi nevoite să impună o carantină totală în ceea ce priveşte Bucureştiul”, a transmis Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone.

După decizia luată de către Primăria Sectorului 5, prefectul Capitalei, Alin Stoica, a precizat că acestă decizie este analizată sub aspectul legalității.