Pandemia de coronavirus lovește crunt România. În acest sens, premierul interimar, Nicolae Ciucă, a luat o serie de decizii extrem de importante pe care le-a făcut publice în ședința de Guvern care se desfășoară astăzi la Palatul Victoria.

În primul rând, Nicolae Ciucă a anunțat că starea de alertă va fi prelungită oficial astăzi, în ședința de guvern. Șeful de la Palatul Victoria s-a enervat din cauza faptului că s-a anunțat, eronat, că România va intra din nou în stare de urgență.

Nicolae Ciucă a anunțat prelungirea stării de alertă

Premierul interimar, Nicolae Ciucă, a anunțat prelungirea stării de alertă, dar s-a enervat și din cauza mai multor inforații apărute în spațiul public. „Vom analiza proiectul de HG prin care se va prelungi starea de alertă și cu această ocazie infirmăm și fake news-urile prin care se anunța că se intră în lockdown din nou”, a spus premierul interimar în deschiderea ședinței de Guvern de astăzi.

Probleme mari în zeci de localități

Mai mult, Nicolae Ciucă a anunțat că zeci de localități din România trec prin probleme extrem de grave. Pandemia de coronavirus lovește crunt și s-a decis carantinarea totală a acestora. Este vorba despre zeci de mii de români care vor fi nevoiți să iasă din case doar cu declarație pe proprie răspundere.

„Al doilea subiect se leagă de carantinarea unor localități, deși avem o cifră constantă de pozitivivare, din discuțiile pe care le-am avut pe acest subiect, avem o creștere de până la 35 de localități carantinate”‘, a anunțat Ciucă în deschiderea ședinței de guvern de astăzi.

Sursa foto INQUAM / Octav Ganea