România, în topul mondial al vaccinării, informează coordonatorul campanie de vaccinare, Valeriu Gheorghiță. Într-o conversație telefonică la Digi 24, șeful campaniei de vaccinare a precizat că România se află le locul trei în ceea ce privește vaccinare împotriva coronavirusului.

Acesta a mai spus că numărul persoanelor care s-au programat la vaccin a crescut semnificativ, ceea ce denotă succesul campaniei de vaccinare în România.

“Avem un nivel de acoperire de 2% din populație și ne situăm între primele țări europene ca acoperire a vaccinării și pe locul 3 în ceea ce privește media numărului de doze din ultimele 7 zile, raportat la suta de locuitori”, a declarat Gheorghiță la Digi24.

România, în topul mondial al vaccinării: Numărul persoanelor vaccinate, în creștere

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID a mai spus că  tot mai multe persoane se arată interesate de campania de vaccinare

“Odată cu etapa a doua și procesul de imunizare a persoanelor internate în centrele medico-sociale, respectiv deschiderea centrelor pentru persoane vârstnice, cu boli cronice, persoane care desfășoară activități esențiale, numărul celor care s-au programat în vederea vaccinării a fost semnificativ mai mare și depășește numărul dozelor disponibile.

Ne bucură dorința românilor pentru activitatea de vaccinare. Trebuie să păstrăm acest echilibru între numărul de programări și dozele disponibile, că să asigurăm rapelul persoanelor care au efectuat deja prima doză și să vaccinăm persoane noi”, a mai spus medicul Valeriu Gheorghiță.

Despre cantitatea mică de doze de vaccin

Valeriu Gheorghiță a mai spus că, în ceea ce privește numărul dozelor de vaccin primite de România, problema numărului scăzut de doze este o problemă la nivel european.

“Ne dorim o continuitate a activității de vaccinare, că să putem trece cât mai ușor peste această perioada dificilă, februarie, în care umărul de doze evident că nu satisface cererea pe care o avem la acest moment și nu e o particularitate a României, ci la nivelul tuturor țărilor europene. Pe 18 ianuarie, numărul dozelor pe care România le-a primit a fost cu 51% mai puțin decât era estimat”, a mai explicat acesta.

Sursă foto: INQUAM Photos, George Călin