În acest context, Florin Cîţu a declarat că există un grup de lucru care caută soluţii astfel încât în perioada de vară să poată fi organizate anumite evenimente cu respectarea regulilor sanitare.

În ceea ce privește evenimentele, potrivit premierului, nu este vorba despre organizarea marilor festivaluri ci de evenimente mult mai mici. El a subliniat faptul că, testele și vaccinare ar putea fi factori cheie în acest proces.

Totoadată, Florin Cîțu a mai menționat că inclusiv operatorii economici din domeniul HORECA pot căuta soluții pentru ca în această vară, sectorul lor să fie redeschis, dar regulile sanitare să fie în continuare respectate.

“Sunt în discuţii, şi am cerut un grup de lucru, din partea organizatorilor de evenimente cu Ministerul Culturii. Încercăm să găsim o soluţie pentru a redeschide în perioada de vară anumite evenimente cu astfel de situaţii – cu teste, cu cine a fost testat, vaccinat – poate să meargă la un eveniment. Deci le-am dat mână liberă – grup de lucru împreună cu organizatorii de evenimente. O să fie incluşi şi cei de la HORECA, să găsească soluţii dacă putem în această vară să deschidem acest sector.

La fel şi HORECA. Am vorbit şi cu cei din HORECA dacă putem să găsim o formulă prin care să ne asigurăm că pot să nu mai fi închise, dar în acelaşi timp să păstrăm şi regulile de sănătate”, a precizat premierul la Digi 24.

Până acum nu există soluții

Florin Cîțu a mai ținut să sublinieze faptul că, până în prezent, există doar discuţii în cadrul grupului de lucru. Totuși, cu ajutorul sectoarelor afectate grav de pandemie, ar putea fi găsite soluții care să fie implementate în această vară.

“Încă nu am nicio soluţie venită din aceste sectoare. Nu m-aş pronunţa pe festivaluri mari înainte de a discuta. (…) Dacă găsim soluţii împreună cu sectoarele care au fost afectate de această pandemie, putem să încercăm să le implementăm”, a menţionat şeful guvernului.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea