„Banca Centrală Europeană a mărit presiunea asupra noului guvern al Greciei prin restrângerea accesului la liniile sale de lichiditate directe. BCE şi-a motivat decizia prin îngrijorarea cu privire la angajamentul Atenei de a respecta politicile de salvare existente. Decizia reprezintă un impas între politicieni greci și alți oficiali din zona euro. Ea a venit la câteva ore după ce noul ministru grec al Finanțelor Yanis Varoufakis s-a întâlnit cu președintele BCE, Mario Draghi în încercarea de a obţine sprijin pentru planurile guvernului său de a rupe acordul de salvare al ţării existent, în valoare de 240 de miliarde de euro și renegocierea datoriilor Greciei”, mai scrie Bloomberg.

„Grecia, foc de avertisment foarte politic al BCE”, scrie publicaţia Le Monde.

„Focul de avertisment a fost tras la Frankfurt miercuri, 4 februarie pe la orele 22: Banca Centrală Europeană a pus presiunea maximă asupra guvernului grec, prin suspendarea ajutorului acordat până în prezent băncilor elene, care puteau împrumuta bani de la instituția monetară cu garanții mai mici decât de obicei. Gestul BCE pune în dificultate băncile elene care au mare nevoie de bani chiar acum. Ele pot fi refinanțate mereu de BCE, dar la o rată mai mare și cu un risc suportat de Banca Greciei.”

„UBS este cercetată într-o nouă acuzaţie de evaziune fiscală”, citim în The Wall Street Journal. „Procurorii federali cercetează din nou Union Bank of Switzerland şi vor să afle daca cea mai mare bancă elveţiană i-a ajutat pe americani să nu plătească taxe prin investiţii interzise în mare măsură în Statele Unite, potrivit unor surse apropiate de anchetă.”

„Studiu privind sarcină creditului la nivel mondial: Lumea se scufunda în datorii”, citim în pagina electronică a publicaţiei Der Spiegel.

„Cetățenii, întreprinderile și guvernelor fac tot mai multe datorii. Această concluzie apare într-un studiu McKinsey Global Institute, prezentat de publicaţia Der Spiegel. Sarcina globala a creditelor se ridică la aproape 200.000 de miliarde, iar deosebit de problematică este situația dn China.

„China mută pentru a elibera bani în economie”, titrează The New York Times în pagina sa electronică.

„China a semnalat noile îngrijorări cu privire la încetinirea economiei, după ce Banca Centrală a țării a făcut o mutare miercuri, pentru a stimula creșterea prin eliberarea mai multor bani pe piaţă. Acțiunea reflectă neîncrederea tot mai mare în economia mondială. Băncile centrale din întreaga lume se luptă cu modul de a răspunde la scăderea prețurilor petrolului, o inflație scăzută, valute volatile și a cererii tot mai reduse."

„Atacurile antisemite în Marea Britanie, la cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată”, citim în publicaţia The Guardian.

„Numărul de incidente antisemite din Marea Britanie a atins cel mai ridicat nivel inregistrat vreodată, cu rapoarte de violență, pagube materiale, abuz și amenințări la adresa comunităţii populației evreiești din Marea Britanie la o cotă dublă anul trecut. The Community Security Trust, o organizaţie de caritate evreiască care are şi o linie telefonică directă de raportare a incidentelor, a înregistrat 1.168 de incidente antisemite împotriva a 291.000 de evrei din Marea Britanie în 2014, față de 535 de incidente în 2013, o creştere de 25% faţă de vechiul raport, din 2009.”

„Iată cum răspunde Orientul Mijlociu uciderii brutale de către ISIS a unui pilot iordanian”, scrie portalul de ştiri american Business Insider.

„Soarta nefericită a unui pilot iordanian capturat, ars de viu de către gruparea Stat Islamic, a declanșat un val de durere și furie în Orientul Mijlociu, o regiune răvăşită de violență. Liderii politici și religioși uniți în durere şi condamnare spun că uciderea aviatorului iordanian este contrară învățăturilor Islamului. Înregistrarea macabră cu ultimele momente din viața locotenentului Moaz Al-Kasasbeh, în vârstă de 26 de ani, a carui-F 16 sa prăbușit în Siria în decembrie în timpul unui raid împotriva  grupării jihadiste, al coaliției conduse de SUA, a întrecut orice limită – dincolo de decapitările ostaticilor occidentali.”

„Forţele speciale iordaniene sunt printre cele mai bune din Orientul Mijlociu”, mai citim în Business Insider.

„Armata iordaniană a promis un răspuns "cutremurator" la adresa ISIS, după ce gruparea jihadistă a dat publicităţii o înregistrare video în care pilotul iordanian Moaz al-Kasasbeh a fost ars de viu. Forțele Speciale iordaniene, grupate sub Comanda Specială Operaţională a Iordaniei, numără o forţă de 14.000 de oameni și este considerată una dintre cele mai eficiente forţe militare şi de Intelligence din regiune. Forțele Speciale iordaniene se antrenează frecvent alături de forțele americane."