Evident, grija cea mai mare a românului de rând este aceea ca bugetul familei să nu fie mai solicitat ca înainte de liberalizarea pieței gazelor, altfel care ar mai fi avantajul acestei liberalizări mult-așteptate.

Marii furnizori, numiți îndeobște tradiționali, pe care fiecare din noi îi cunoaște din facturile primite ani la rând, nu au întotdeauna cea mai bună ofertă și, de multe ori, în noile contracte nu explică destul de bine la ce se angajează cu adevărat consumatorul casnic.

Totuși, liberalizarea apărută de la 1 iulie oferă oportunități serioase pentru cetățeni, dar, pentru aceasta trebuie explorate mai cu seamă ofertele companiilor mai mici, un lucru care pentru români este ceva nou și ca orice noutate creează confuzii.

Un exemplu de firmă care vine cu o ofertă imbatabilă este Nova Power & Gas, și asta nu o spunem noi, ci chiar de calculatorul de prețuri al ANRE. Altfel spus, Nowa Power & Gas are cel mai bun preț pentru consumul de gazele naturale, cu peste 25% mai mic decât prețul practicat înainte de 1 iulie, o reducere care este clar în favoare cetățeanului. Totul poate fi gasit pe www.vreaulanova.ro. În plus, compania oferă pachete cu preț fix garantat, de la o luna la doi ani, începând de la 50 lei + TVA/ MWh (0,050 lei/ kWh +TVA).

Ca să vă faceți o idee cât mai clară, vă spunem că, pentru o locuință de 80-100 de metri pătrați, economia făcută poate ajunge și la 1.000 de lei pe an. 10 milioane de lei vechi cu care consumatorul casnic își poate acoperi alte facturi, taxe, sau coșnița lunară.

Suma nu este deloc de neglijat pentru bugetul unei familii cu venituri medii, așa cum sunt majoritatea în România.

Spre deosebire de marii furnizori, companiile mai mici sunt mult mai apropiate de consumatorul uzual, duc politici mai elastice și fac tot posibilul ca utilizatorul final să fie cât mai mulțumit.

În cazul Nova Power & Gas, contractele pot fi încheiate online, pe www.vreaulanova.ro, fără deplasări la ghișee, fără stat la cozi, simplu și eficient, fără costuri suplimentare pentru deplasări inutile.

Un alt avantaj este Acela că Nowa Power & Gas a anunțat că, în cazul în care consumatorul realizează că nu este mulțumit de serviciile oferite, poate oricând întrerupe contractul. Astfel, schimbarea furnizorului este un proces foarte simplu și nu presupune nici un fel de penalizări sau alte costuri suplimentare, ci numai o notificare trimisă către companie cu 21 de zile înainte de data stabilită pentru încheierea serviciilor.

Foarte important, în această perioadă, consumatorul beneficiază în continuare de gaze naturale, nu i se va crea nici un prejudiciu din punctul de vedere al livrării de gaze.

Trebuie avut în vedere însă și un alt aspect. La costurile gazelor naturale calculate de Nova Power & Gas, despre care vom spune din nou că sunt cele mai mici din cele prezentate de ofertele aflate acum pe piață, se adaugă costurile de transport și distribuție. Acestea aparțin de operatorul de distribuție, fiind doar colectate de furnizorul de gaz. Și acestea sunt evidențiate aici: www.vreaulanova.ro.

Pe scurt, atât în contract cât și pe factură consumatorul va regăsi tarifele de distribuție și transport, toate descrise în cel mai transparent mod, astfel încât prețul total, cu toate tarifele incluse în funcție de localitatea selectată, să fie clar.

Evident, Nowa Power & Gas vi le prezintă în contract și pe acestea, în așa fel încât să aveți toate elementele necesare atunci când veți lua hotărârea de a semna un nou contract pentru furnizarea gazelor naturale. Este important de reținut că distribuitorul de gaze, cel care deține instalația, este același ca și până acum, numai furnizorul este nou.

Cât despre transparență, trebuie să sublinem că frica românilor de costuri bine ascunse în contract nu are nici un temei în cazul Nova Power & Gas. Nu există nici un leu pe care beneficiarul îl plătește și despre care el să nu fie informat înainte de semnarea contractului, și ele pot fi verificate pe www.vreaulanova.ro.

Vremea costurilor trecute sub tăcere, a unor cheltuieli suplimentare căzute din senin pe capul beneficiarului a trecut. Cel puțin când vorbim despre Nova Power & Gas.