Ministrul Sănătății a declarat în nenumărate rânduri că nu se pune problema reintroducerii stării de urgență pe teritoriul României. Totuși, acesta a spus că depinde de populație dacă starea de urgență se va întoarce.

În plus, ministrul a mai spus că momentan situația nu este ieșită de sub control și că  sunt șanse ca în câteva săptămâni curba infectărilor să se stabilizeze.

„Carantina o să o putem da la diverse localități când întrunesc niște criterii și avem o transmitere comunitară accentuată.

Deocamdată, nu cred că ajungem la starea de urgență, dar dacă unii dintre noi vor încerca și vor vrea cu tot dinadinsul, vom ajunge la acea stare de urgență.

Mulți dintre noi trebuie să respecte niște reguli, altfel vom ajunge la suprapopularea sistemului medical și la acele imagini din Italia și Spania”, a precizat Nelu Tătaru într-o intervenție telefonică, joi seara, la Antena 3.

Ce spune ministrul despre situația actuală

Ministrul este de părere că suntem toți vinovați pentru numărul mare de cazuri care se raportează zilnic. Totuși, cea mai mare vină o poartă cei care nu cred în acest virus.

„În opinia mea, situația nu a scăpat de sub control, numai că trăim un alt episod pe care nu l-a dorit nimeni. O parte din vină o avem cu toții, poate mai mare cei care nu au mai vrut să creadă că există așa ceva sau au uitat zilele și săptămânile, chiar lunile în care au stat închiși în casă, temători și uitându-se la televizor la ce se întâmplă în Spania și Italia.

Cam asta se întâmplă și astăzi, numai că astăzi avem niște măsuri de relaxare, avem o parte a populației care nu mai crede, avem niște factori decizionali care negativează cam tot ce s-a întâmplat în aceste patru luni luni și avem niște instigări la nerespectarea unor reguli.”, a spus ministrul.