Premierul Ludovic Orban a declarat că Guvernul pe care îl conduce nu vrea să ajungă la noi măsuri restrictive și nici la starea de urgență. Acesta a mai declarat că totul depinde de numărul persoanelor care respectă măsurile de protecție impuse.

Potrivit lui Orban dacă numărul celor care respectă măsurile impuse de autorități va crește, atunci numărul cazurilor pozitive va scădea.

„Deocamdată, ne gândim la toate mijloacele posibile ca să limităm răspândirea virusului. Nu vrem să ajungem la noi restricții, nu vrem să luăm nicio măsură care să afecteze viața oamenilor și care să aibă efecte negative asupra economiei. Asta depinde de creșterea numărului de români care să respecte regulile de protecție sanitară”, a spus Orban.

Ludovic Orban a vorbit și despre alegerile locale

Premierul a vorbit și despre alegerile locale despre care a adăugat că acestea nu vor fi amânate. Ludovic Orban a mai spus că există modalități online pentru campaniile electorale.

„Încă nu se pune problema să amânăm alegerile. Se poate face o campanie electorală online sau cu distanțare socială, nu avem motiv să amânăm alegerile. Deocamdată, la acest număr de cazuri noi, nu se pune problema să amânăm alegerile locale”, a declarat Orban.

Premierul a fost în vizită la Șantierul Naval din Constanța

”Am ținut să fiu prezent la șantierul Naval Constanța, așa cum am fost prezent în deplasările mele, și la Brăila și la Tulcea, pe alte șantiere navale.

La Constanța specifitatea este aceea că Șantierul Naval Constanța este un șantier care este deținut de o companie românească, este un șantier cu o tradiție de 128 de ani. Prima navă, dacă nu mă înșel, domnule director general, „Crai Nou”, a fost construită în urmă cu aproximativ 125 de ani.

Un șantier naval de tradiție, un șantier naval care a avut capacitatea să se adapteze și care reprezintă o activitate economică extrem de importantă în cadrul economiei.

Suntem pe o navă care a fost construită în perioada epidemiei. Pe toată perioada epidemiei, Șantierul Naval a funcționat în foc continuu și suntem pe o navă care a fost construită și urmează să fie lansată la apă.”, a spus acesta.