FC Voluntari e prima echipă din Liga 1 care este afectată direct restricțiile impuse în contextul pandemiei de coronavirus. Mai exact, atât județul Ilfov, cât și localitatea Voluntari, au o rată de incidență de peste 3 la mia de locuitori, ceea ce înseamnă impunerea de restricții drastice.

Astfel, potrivit măsurilor luate de autorități, în localitățile unde rata de infectare depășește 3 la mia de locuitori, stadioanele vor fi deschise doar la 30% din capacitate, în loc de 75%, cum e în prezent. În contextul în care incidența cazuriilor de infectare cu noul coronavirus a depășit deja 3,06 în Ilfov, FC Voluntari e primul club care-și va deschide stadionul la o capacitate redusă. Mai exact, 3.71 la mia de locuitori a ajuns să fie  rata de incidență în Voluntari

De menționat este faptul că următorul meci pe care FC Voluntari îl va disputa pe teren propriu e programat pe 3 octombrie, împotriva Farului Constanța, iar acesta va fi jucat sub noile restricții.

Pe de altă parte, Academica Clinceni, cealaltă reprezentantă a Ilfovului de prima scenă, își dispută meciurile de pe teren propriu, pentru moment, pe stadionul Dinamo din Capitală. Astăzi, incidența în București era de 2.57 la mie, deci nu este exclus ca în cursul săptămânii viitoare aceasta să mai crească.

Ce restricții au impus autoritățile

În același timp, trebuie menționat și faptul că Comitetul pentru Situații de Urgență a hotărât ca certificatul verde să devină obligatoriu în toate zonele din România unde rata de incidență depășește 3 la mia de locuitori.

Astfel, românii vor avea acces la meciuri, în sălile de sport, la nunți, botezuri ori în cinematografe doar dacă vor prezenta certificatul verde, cel care atestă vaccinarea, testarea sau trecerea prin boală, notează Libertatea.

Amintim faptul că în cazul localităților din România în care incidența infectărilor depășește 3 la mia de locuitori, competițiile sportive organizate în spații închise sau deschise, se pot desfășura cu participarea spectatorilor până la 30% din capacitatea maximă a spațiului, cu purtarea măștii de protecție și asigurarea unei distanțe de minimum 1 metru între spectatori.

În ceea ce privește activitatea sălilor de sport/fitness în spații închise, potrivit măsurilor impuse de autorități, aceasta poate fi realizată cu participarea persoanelor până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, cu asigurarea unei suprafețe de min 7 mp pentru fiecare persoană;