Record de vaccinare în România! Ultimele informații privind imunizarea Comitetul naţional pentru coordonarea vaccinării anti-COVID informează că, în ultimele 24 de ore, au fost imunizate 34.807 de persoane. Datele au fost puse la dispoziţie de Institutul Naţional de Sănătate Publică. Aceste informații s-au dat prin aplicaţia Registrul Electronic Naţional al Vaccinărilor.

Record de vaccinare în România

Dintre persoanele vaccinate în ultima zi 34.136 au fost vaccinate cu o doză, iar 671 persoane vaccinate cu 2 doze.

Potrivit unui comunicat de presă, până în prezent, au fost vaccinate 267.424 de persoane. Dintre acestea 264.802 persoane vaccinate cu 1 doză, 2.622 persoane vaccinate cu 2 doze.

La cei vaccinaţi în ultimele 24 de ore au fost înregistrate 62 reacţii comune şi minore. Dintre acestea 15 reacţii de tip local, 47 reacţii generale.

Începând din 27 decembrie 2020, la nivelul centrelor de vaccinare s-au înregistrat 871 reacţii comune şi minore. Din acestea, 317 reacţii de tip local cu durere la locul injectării. Un număr de 554 au fost reacţii generale (febră, cefalee, mialgii, artralgii, astenie, alergii de tip urticarie). O reacţie este în curs de investigare.

Programul centrelor de vaccinare se încheie la ora 20,00, motiv pentru care numărul vaccinărilor realizate în intervalul orar 17,00 – 20,00 va fi reflectat în raportarea din ziua următoare.

Detalii despre vaccinare împotriva COVID-19

Platforma informatică unde românii se pot înscrie pentru vaccinarea împotriva COVID-19 nu va fi închisă după ce-şi va fi atins scopul. Medicul Valeriu Gheorghiţă explică prin ce proces de transformare va trece aceasta.
Platforma informatică pentru înscrierea în campania naţională de vaccinare a fost ţinta multor critici în ultimele zile. Lucrurile se vor îmbunătăţi, iar pe viitor platforma ar putea fi folosită pentru orice tip de vaccinare.

Declaraţia îi aparţine lui Valeriu Gheorghiţă, preşedintele Comitetului Naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2. El dă asigurări că sesizările oamenilor sunt ascultate, iar platforma va deveni mai eficientă, pentru a nu se pierde toată munca de până acum.

Record de vaccinare în România marți! Câte persoane s-au imunizat în ultimele 24 de ore. Anunț venit chiar de la autorități