Vocea targului spune ca, atunci cand vine vorba de petreceri, exista un fel de regula nescrisa conform careia presedintele Iliescu nu se intalneste niciodata cu premierul Nastase. De data asta insa, se pare ca am avut parte de exceptia care confirma regula, pentru ca Iliescu si Nastase au venit impreuna la petrecerea de aniversare a doi ani de existenta a postului de radio Europa FM, care a avut loc la Vila Lac din cartierul Primaverii. Cum prezentele sus puse atrag oameni de afaceri, a trebuit sa fim prezenti la acest eveniment.

Vinul lunii

Acest CABERNET SAUVIGNON de RECAs, component al grupei de vinuri Castle Rock, este un vin rosu, intens colorat cu reflexe albastrui, robust, viguros si cu o astringenta ce-l face sa fie preferat de cunoscatori. Podgoria Recas este recunoscuta prin vinurile sale rosii, iar Cabernet Sauvignon – purtatorul de stindard al acestora – poate sta, de la egal la egal, alaturi de oricare alt Cabernet din podgorii de renume. Vinul are personalitate, este placut, consistent, agreabil, cu aspect sever si distins – calitati remarcate indeosebi atunci cand este servit la temperatura camerei, acompaniind carnea de vanat la gratar ori un cascaval aromat.
Producator: Vintners Transilvanian Recas
Anul cu recolta favorabila: 2002
Pret mediu de magazin: 55.000 lei

Dorin Popa Editor principal Revista Vinurilor

Noul Opel Vectra GTS

Se spune ca, imediat ce este lansata o masina noua la vreun targ auto international ea apare pe strazile Bucurestiului. Noul Opel Vectra va aparea pe piata abia in luna septembrie si se va adresa in primul rand cumparatorilor care pun pret pe aspectul sport. si ca argument in acest sens nu trebuie spus decat ca motorul noului model va avea o capacitate cilindrica de 3,2 litri, o putere de 211 CP,o viteza maxima de 248 km/ora si o acceleratie de la 0 la 100 km/ora in numai 7,5 secunde. Exista si o alta varianta de motorizare pentru cei cu un apetit nu asa de puternic pentru viteza. Caracteristicile acestuia sunt o capacitate cilindrica de 2,2 litri si o putere de 122 CP.
Performantele sport ale motorului de 2,2 litri sunt ceva mai slabe (viteza maxima de numai 206 km/ora si o acceleratie de la 0 la 100 km/ora in 10,8 secunde), insa consumul sau mediu de numai 6,5 litri la suta de kilometri este de invidiat.

Longines Prestige Gold

„Haina face pe om”, spune un cunoscut proverb romanesc. In mediul de afaceri acesta se reduce la accesorii. Aceasta ar putea fi si explicatia faptului ca oamenii de afaceri care se respecta investesc, de obicei, in ceasuri de marca sume care ar putea face sa moara de invidie orice muritor de rand.
Longines Prestige Gold este un ceas barbatesc cu quarz, din aur de 18 karate. Geamul sau este din cristal de safir, ceea ce inseamna ca nu poate fi zgariat decat daca te superi prea tare pe el si apelezi la un diamant. Pretul sau, destul de mic daca ar fi sa il raportam la cel al altor ceasuri de clasa, este de 33 milioane lei si poate fi cumparat din magazinele Helvetansa.