Totul s-a declașat după ce deputații Ion Mociolcă, Ion Spânu, Mihai Valentin Popa și Mihai Mohaci au demisionat, luni, din PSD și s-au înscris în partidul Pro România.

În urma acestor mutări, o moțiune de cenzură ar putea să îi dea emoții premierului Viorica Dăncilă. Aflată la Bruxelles, Dăncilă nu a ezitat să îi răspundă fostului său șef.

”Nu are puterea Victor Ponta să ia mulți parlamentari din PSD. E păcat că un fost premier se ocupă cu așa ceva. Ar trebui să aibă un alt comportament. E un lucru trist, nu vreau să răspund atacurilor. E un mod de a acționa care nu îi face cinste. Nu vreau să răspund la atacuri. Nu vreau să vin cu un to do list de la Bruxelles, vreau să reprezint România cu demnitate.”, a spus Dăncilă la România TV, la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Victor Ponta continuă recrutările în partidul proaspăt fondat chiar de el, Pro România și începe să devină o amenințare la adresa PSD. Ultimele sondaje interne arată că formațiunea pe care o conduce se află pe un trend ascendent și cucererește electorat fidel fostului său partid.