Răsturnare de situație! Nicușor Dan, primul anunț privind candidatura la prezidențiale

Nicuşor Dan a transmis recent că vizează obţinerea unui nou mandat de primar general al municipiului Bucureşti. De asemenea, acesta a subliniat că nu îşi pune problema unei candidaturi la alegerile prezidenţiale viitoare.

„Îmi doresc încă un mandat de primar pentru că problemele sunt, pe de o parte, mari, netratate sistematic de ani de zile şi, pe de altă parte, anumite proiecte durează patru-cinci ani să le implementezi”, a spuns Nicușor Dan pentru Prima TV.

Va candida la alegerile prezidenţiale din 2024?

Primarul general al Capitalei a fost întrebat dacă va candida la alegerile prezidenţiale din anul 2024. Răspunsul acestuia a fost cât se poate de clar.

„Nici nu se pune problema”, a răspuns Nicușor Dan. „Sunt aşa de multe restanţe pe care Bucureştiul le are şi aşa de multe lucruri de făcut în oraşul ăsta, că nu am alte gânduri. Îmi doresc încă un mandat de primar, desigur, da! Îmi doresc încă un mandat de primar pentru că problemele sunt, pe de o parte, mari, netratate sistematic de ani de zile şi, pe de altă parte, anumite proiecte durează patru-cinci ani să le implementezi, din momentul în care ai luat decizia, până ai scris studiul de fezabilitate, până ai obţinut finanţarea, până ai scris proiectul tehnic, până îl implementezi cu adevărat şi patru ani e foarte puţin, cu atât mai mult în cazul nostru, eu am, de fapt un mandat de 3 ani şi 7 luni”, a declarat acesta.

Planurile legate de viitorul său politic

Totuși, Nicușor Dan a evitat să precizeze care sunt planurile pe care le are în ceea ce priveşte viitorul său politic.

„PNL-ul este partenerul meu, eu sunt primar al Bucureştiului, PNL-ul, împreună cu USR-PLUS face majoritatea în Consiliul General, aşa cum USR-PLUS este partenerul meu în administrarea Bucureştiului.

Pentru moment, preocuparea mea este strict administrativă” a declarat Nicuşor Dan duminică, întrebat când va deveni membru al Partidului Naţional Liberal. Acesta a subliniat că preşedintele PNL, Ludovic Orban, nu i-a cerut să devină membru de partid.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei