Un nou blocaj în politica românească, asta cu doar câteva ore înainte ca Parlamentul să voteze pro sau contra susținerii unui Guvern Cioloș 2. După ce numele alese de Cioloș au primit ieri aproape doar avize negative, partidele parlamentare din România fac acum calcule pentru ce se întâmplă după respingerea cabinetului Cioloș în Parlament de miercuri, prin vot.

Scindare majoră în USR, pro sau contra negocierilor cu PNL

Potrivit unor surse de la vârful USR, citate de stiripesurse.ro, în partidul lui Dacian Cioloș există o tabără care ar dori reluarea negocierilor cu PNL, chiar dacă liberalii nu renunță la Cîțu pentru funcția de premier. Astfel, unii lideri politici ai USR ar invoca actuala criză sanitară pentru a argumenta că este nevoie de refacerea coaliției cu PNL, chiar și cu Florin Cîțu premier, lucru refuzat până acum de partid.

Cioloș nu ar fi de acord însă cu această mutare

Dacian Cioloș se pare că nu ar fi însă de acord cu această variantă, lucru pe care de multe ori l-a spus și public. Totuși, unii lideri ai USR ar fi dispuși să-și dea demisia din partid dacă s-ar decide revenirea în coaliție pentru un guvern condus de Cîțu, lucru considerat imposibil după tot ce s-a întâmplat de s-a ajuns în această criză politică.

Se pare că ce mai înfocați useriști anti-Cîțu sunt, evident, foștii miniștrii „executați” de liderul PNL și dați afară din Guvern, alături de apropiații acestora.

În PNL este o problemă asemănătoare

Mai mult, lucrurile nu sunt mai normale nici în PNL. Și acolo, unii lideri liberali spun că își dau demisia din partid dacă se renunță la Cîțu. Și asta nu neapărat dintr-un atașament extrem față de premierul demis prin moțiune de cenzură, ci doar ținând cont de toate luptele din ultima perioadă din lumea politică românească. Aceștia spun că ar fi absurd ca partidul și guvernul să fi trecut prin atâtea zbateri în ultima perioadă doar pentru a se renunța într-un final la Cîțu, transmis liderii PNL care nu sunt dispuși la o capitulare în fața USR.