Americanul Tiger Woods, starul golfului profesionist, nu va fi pus sub acuzare pentru “conducere periculoasă” după accidentul rutier în urma căruia a suferit răni grave la picioare. Acest anunț a fost făcut de şeriful comitatului Los Angeles, însărcinat cu ancheta în acest caz, informează AFP.

“O acuzaţie de conducere periculoasă implică numeroase elemente. Aici este vorba de un simplu accident”, a spus şeriful Alex Villanueva în timpul unui briefing de presă pe internet.

Tiger Woods s-a rostogolit de mai multe ori, marţi dimineaţă. El a a pierdut controlul asupra vehiculului pe o porţiune de drum abruptă şi predispusă la accidente, în apropiere de Los Angeles. Acest lucru s-a întâmplat fără ca în accident să fie implicate ale maşini, conform primelor elemente ale anchetei.

Care a fost starea lui Tiger Woods

Conform salvatorilor sosiţi la faţa locului, jucătorul era “conştient” după accident, fiind scos din vehicul cu “răni grave la ambele picioare”.

Echipele de salvare au fost nevoite să folosească un instrument specializat în descarcerare şi un topor pentru a-l extrage pe Tiger Woods din maşină. Jucătorul american a fost dus apoi spre un spital din apropiere. Conform presei din Statele Unite, Woods s-a ales cu o gleznă distrusă şi fracturi la picioare, dintre care una multiplă.

Poliţia californiană a precizat că nu s-a găsit “nicio dovadă” care să sugereze că Tiger Woods conducea sub influenţa drogurilor, medicamentelor sau alcoolului în momentul accidentului de marţi dimineaţă.

Alex Villanueva, şerif în Los Angeles a dezvăluit că vedeta a trecut peste parapetul de pe mijlocul drumului şi s-a oprit la câteva sute de metri distanță.

“Deci, evident, acest lucru indică o viteză mai mare decât era normal. Pentru că este în pantă și în curbă, în zona respectivă se produc frecvent accidente. Nu au fost urme de derapaj, nu au fost urme de frânare. Deci, se pare că primul contact a fost cu parapetul central și de acolo a trecut pe banda opusă de circulație, a lovit bordura, a lovit un copac și s-a răsturnat de mai multe ori”, a spus el.