George Simion, copreşedintele AUR (Alianța pentru Unirea Românilor), a încasat primul său salariu în calitate de parlamentar. Imediat, el a făcut un anunţ surprinzător.

George Simion îşi donează aproape integral salariul de parlamentar

Liderul AUR a declarat marţi că a primit fluturaşul cu primul salariu net de parlamentar, în sumă de 12.570 de lei. Simion spune că va păstra doar o mică parte din aceşti bani, iar 90% din suma primită, adică mai bine de 11.000 de lei, va fi donată către “cazuri publice”.

George Simion a indicat la cine vor ajunge aceşti bani şi şi-a dezvăluit şi motivele: “Fac acest lucru pentru a da un exemplu şi a arăta că se poate altfel.”

“Am primit primul salariu care este, în mână, în valoare de 12.570 de lei şi donez 90% din salariu, cum am şi recomandat, către nişte cazuri publice.

9.000 de lei către Daniel Bodnar, activistul civic care se luptă pentru pădurile României şi e ţintuit în pat de spital, şi 2.350 de lei către şcolile româneşti din jurul graniţelor, către românii din Cernăuţi. Fac acest lucru pentru a da un exemplu şi a arăta că se poate altfel”, a declarat marţi, într-o conferinţă de presă, George Simion, potrivit Agerpres.

AUR este contra obligativităţii vaccinării împotriva COVID-19

Liderul AUR a mai vorbit marţi şi despre vaccinarea împotriva COVID-19. Alături de celălalt copreşedinte al formaţiunii, Claudiu Târziu, Simion a precizat că AUR se pronunţă împotriva obligativităţii vaccinării sau a introducerii unui paşaport de vaccinare.

“AUR este împotriva obligativităţii vaccinării. S-au dat asigurări în spaţiul public că nu se va impune obligativitatea vaccinării şi în proiectul de buget pentru acest an al Ministerului Sănătăţii se regăseşte un paragraf la categoria priorităţi strategice ‘Demersuri pentru adoptarea Legii vaccinării’, care va cuprinde obligativitatea vaccinării populaţiei”, a afirmat Simion, într-o conferinţă de presă.

Întrebat dacă exclude posibilitatea introducerii unui paşaport de vaccinare, Claudiu Târziu a răspuns afirmativ, subliniind că partidul se va opune “în mod categoric”, pentru că nu acceptă ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite “sub niciun motiv”.

“Bineînţeles că da, e ceva firesc, noi suntem un partid al libertăţii. (…) Ne vom opune în mod categoric. Niciodată nu o să acceptăm ca libertăţile cetăţeneşti să fie îngrădite sub niciun fel de motiv. Vedem că toate deciziile acestui Guvern merg spre restrângerea acestor libertăţi, spre îngrădirea noastră din toate privinţele şi ne vom opune cu toate forţele pe care le avem în acest moment, potrivit ponderii noastre parlamentare”, a susţinut liderul AUR.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica