Florin Cîțu dă răspunsul la întrebarea pe care toți românii și-o pun. Premierul țării a vorbit despre pașaportul de vaccinare anti-covid despre care există discuții la nivel mondial.

Potrivit acestuia, nu au existat discuții oficiale în Guvern despre introducerea unui document prin care să le fie permis persoanelor vaccinate să aibă acces în diferite locuri publice.

Totodată, el a mai adăugat că a văzut discuțiile din spațiul public, însă cosndieră că nu este încp momentul pentru așa ceva, având în vedere că ne aflăm în plină campanie de vaccinare.

„Nu am avut această discuție în Guvern, deci nu este o discuție oficială. Am văzut discuțiile în spațiul public, nu cred că este momentul. În acest moment suntem în plină campanie de vaccinare, deci nu cred că este momentul să discutăm despre așa ceva în acest moment”, a răspuns premierul, întrebat dacă susține introducerea obligativității unui „pașaport” de vaccinare care să permită accesul în diferite locuri, precum restaurante, cafenele sau supermarketuri.

Florin Cîțu, despre pașaportul de vaccinare

La insistențele jurnaliștilor, premierul țării a subliniat din nou faptul că este mult prea devreme să se vorbească despre așa ceva, cel puțin în România.

„Eu am spus că nu avem această discuție în acest moment. Este prematur, suntem doar la începutul campaniei de vaccinare ”, a adăugat Cîțu, la insistențele jurnaliștilor.

Totodată, întrebat dacă nu exclude un astfel de document, prim-ministrul a răspuns că nu se ia în calcul ceva atât de devreme.

„Eu vă spun că discuția este prematură, suntem la începutul campaniei de vaccinare, nu luăm în calcul la acest moment discuția aceasta”, a mai spus Florin Cîțu.

De menționat este faptul că la nivel mondial se poartă o serie de discuții legate de introducerea unui pașaport de vaccinare. Potrivit informațiilor apărute în spațiul public, unele țări au luat deja în calcul introducerea documentului.