Rareş Bogdan: România trebuie să aibă în următorii 10 ani un preşedinte liberal

Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a afirmat vineri că România ar trebui să aibă în următorii 10 ani un președinte liberal, echilibrat și un adevărat lider.

”E aici, preşedintele nostru, Nicolae Ciucă, iar campania începe de pe 10 iunie”, a mai spus Rareş Bogdan.

Liberalul a spus că partidul este mai mobilizat ca oricând pentru alegerile care urmează.

”Avem şansa de a arăta că nu suntem doar 1200 de primari şi 16 preşedinţi de CJ. Avem şansa, cu ajutorul fiecărui liberal, să mergem o cale pe care în urmă cu un an mi-era greu să spun că o vom lua. Azi spun că partidul e mai mobilizat ca oricând, iar scorul pe care îl putem face ne poiate plasa în fruntea clasamentului”, a declarat prim-vicepreşedintele PNL, la lansarea candidaţilor PNL Argeş.

Rareș Bogdan a subliniat că aceasta nu este deloc o chestiune de simplă visare sau proiecție.

”E realitatea, aşa cum arată ea pe baza sondajelor de opinie. Doar două săptămâni de nesomn, două săptămâni de muncă, de pliante, strâns de mâini, explicat despre ce vrem să facem cu oraşele, comunele şi Argeşul va urca acolo unde îi este locul, în primele cinci judeţe, dar acest lucru nu se poate decât cu administraţie liberală. Dacă liberali nu sunt, dezvoltare nu este. Este o realitate”, a completat Rareş Bogdan.

Și Gorghiu crede că va fi un președinte liberal

Și preşedintele PNL Argeş, ministrul Justiţiei Alina Gorghiu a declarat, vineri, că vrea ca şi conducerea partidului să ştie că în Argeş, orice discuţie cu PSD nu a intrat şi nu va intra în calculul organizaţiei. Ea a precizat că obiectivul liberalilor pentru 2024 este să dea României un preşedinte liberal şi să asigure o guvernare liberală.

Alina Gorghiu a declarat la evenimentul de lansare a candidaților PNL Argeș că obiectivul lor pentru 2024 este să ofere României un președinte liberal și să asigure o guvernare liberală. Ea a subliniat că istoria arată că această formulă politică este de succes pentru țara lor, atât la nivel intern, cât și la nivel internațional, asigurând stabilitate politică, dezvoltare economică și garanții de securitate într-un context internațional dificil.

 

Alina Gorghiu
SURSA FOTO: Facebook, Alina Gorghiu

”Obiectivul nostru pentru 2024 este să dăm României un preşedinte liberal, să asigurăm o guvernare liberală, pentru că istoria arată că pentru ţara noastră, aceasta este formula politică de succes, atât pe plan intern cât şi pe plan externe, este formula care asigură stabilitate politică, dezvoltare economică, garanţii de securitate indispensabile într-un context internaţional dificil”, a declarat Alina Gorghiu, la evenimentul de lansare a candidaţilor PNL Argeş.

Gorghiu a spus că gestionarea afacerilor nu este ușoară. A subliniat că în Argeș, orice colaborare cu PSD nu a fost, nu este și nu va fi luată în considerare. A adăugat că în Argeș, partidul candidat separat, propunând oameni mai competenți și planuri de dezvoltare sănătoase. Gorghiu a menționat că miniștrii liberali își îndeplinesc responsabilitățile cu integritate și cu proiecte constructive.

În ceea ce privește domeniul justiției, s-a făcut o prioritate din extrădarea fugarii pentru statul român în ansamblul său, nu doar pentru minister. A precizat că, în acest an, au fost aduși înapoi peste 300 de fugari, majoritatea dintre aceștia fiind deja condamnați definitiv și având de ispășit aproape 1.000 de ani de închisoare. Adăugând și pe cei aduși înapoi în 2023, totalul pedepselor de executat se ridică la peste 3.500 de ani de închisoare.