Nicolae Ciucă urmează să lanseze o carte

Nicolae Ciucă a mai spus și că i s-a reproșat faptul că nu este un politician sau că este un politician atipic. Astfel, a decis să scrie această carte, pentru a nu exista nicio enigmă legată de persoana sa. Liberalul consideră că acest demers este, totodată, o dovadă de respect față de oamenii care doresc să îl cunoască.

„Mi s-a spus de multe ori şi inclusiv cetăţenii, acum când am discutat, dom’le, sunteţi altfel decât la televizor. Altfel decât acea figură formală, implicată în tot ceea ce înseamnă seriozitatea aceasta a faptelor la nivelul Guvernului, la nivelul Senatului şi atunci când interacţionezi cu oamenii au curiozitatea legată de o persoană anume, aici vorbim de persoana mea. Şi dincolo de aceasta a fost şi acel aspect în care mi s-a reproşat că nu sunt un politician sau că sunt un politician atipic.

Şi atunci am considerat că este bine să vin cu o descriere a tot ceea ce a însemnat viaţa mea profesională, viaţa mea personală, ca să nu mai existe niciun fel de enigmă legată de propria-mi persoană. Este un demers pe care mai mulţi oameni l-au făcut şi consider că este un gest de respect faţă de oamenii care mi-au cerut mai multe date şi care vor să mă cunoască”, a declarat el joi, pe 23 mai, pentru Euronews România.

Întrebat dacă lansarea acestei cărți reprezintă o intenție de a candida la alegerile prezidențiale, liderul PNL a răspuns:

„Una e una, alta e alta. Candidatura la președinție în Partidul Naţional Liberal se decide în interiorul forurilor partidului”.

Întrebat dacă își dorește funcția de președinte al României, Ciucă a declarat:

„În acest moment nu este vorba de ce-mi doresc eu. (…) Chestiunile sunt dependente de mai mulţi factori. Şi atunci să lăsăm timpul să treacă, să vedem cum se derulează şi care sunt rezultatele în alegerile locale, după care luăm o decizie, fără niciun fel de problemă”.

Liderul PNL a precizat, de asemenea, că această carte a fost scrisă împreună cu echipa sa.

Ciucă cere sprijin pentru Ucraina și Republica Moldova

Tot joi, la Forumul de Securitate la Marea Neagră și Balcani din București, Nicolae Ciucă a subliniat că progresele Ucrainei și Republicii Moldova în direcția reformelor sunt evidente.

Președintele Senatului a adăugat că România are expertiză și cunoaște ce implică un proces de aderare și o integrare profundă în structurile europene, precum și reducerea decalajelor economice față de statele dezvoltate. El și-a exprimat încrederea că ambele state au toate premisele necesare pentru aderare. Ciucă s-a declarat optimist în privința șanselor Republicii Moldova și Ucrainei de integrare europeană.

Nicolae Ciucă a subliniat necesitatea de a acționa pe câteva direcții clare pentru a sprijini integrarea Republicii Moldova și a Ucrainei. El a afirmat că Ucraina nu trebuie doar să se apere, ci să câștige războiul cu Rusia.

A adăugat că este important să se sprijine cele două state pentru a-și spori reziliența și pentru a combate dezinformarea rusească. Liderul liberalilor a menționat că, dincolo de sprijinul extern, este esențial să se obțină sprijinul intern și a subliniat temerile legate de propagandă și de slăbirea percepției asupra beneficiilor statutului de membru al Uniunii Europene.

Președintele Senatului a concluzionat că toate eforturile trebuie să se îndrepte în această direcție și că este necesară o coordonare eficientă pentru a complementa parcursul fiecărei țări. Mai multe puteți citi aici.