Prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, spune că își dorește să continue coaliția de guvernare cu PSD timp de 10 ani, cu Nicolae Ciucă ca președinte al țării. Mai mult, el a asemănat demersul celor două partide din România cu situația politică din Germania.

Rareș Bogdan vrea ca „vioara întâi” să fie Nicolae Ciucă

Europarlamentarul a susținut că își dorește ca „vioara întâi” în România să fie Nicolae Ciucă, în parteneriat cu social-democrații lui Marcel Ciolacu.

„Cam 10 ani de aici înainte, ca în Germania. În coaliția CDU-SPD, din care din când în când mai făcea parte FDP-ul liberal, un fel de UDMR, sigur că altceva, vioara întâi a fost permanent CDU. Îmi doresc să fie Nicolae Ciucă, respectiv PNL, în parteneriat cu SPD-ul (n.red. social-democrați) nu al domnului Scholz sau al domnului Schroeder, ci cu al domnului Ciolacu”, a declarat Rareș Bogdan pentru Digi24.

De asemenea, el a explicat că s-a referit la Angela Merkel, atunci când a menționat cei 10 ani.

„Când m-am referit la 10 ani, vorbind despre doamna Merkel, cu regim parlamentar ca și cel german, în care cancelarul are și roluri pe care le are președintele, am vorbit de fapt despre o proiecție de putere pentru 10 ani a unui președinte, Nicolae Ciucă”, a mai spus liberalul pentru sursa menționată.

Amintim că declarația a venit după ce Rareș Bogdan a provocat mai multe tensiuni în coaliție.

Rareș Bogdan
SURSA FOTO: Inquam Photos / George Calin

Prim-vicepreședintele PNL l-a supărat pe Paul Stănescu

Anterior, prim-vicepreședintele PNL l-a supărat pe Paul Stănescu. El a susținut că în administraţiile liberale curge „lapte şi miere”, în timp ce administraţiile conduse de PSD nu o duc deloc bine. Declarația respectivă a atras imediat reacția secretarului general al PSD, care a spus că s-a supărat „rău de tot”.

Reacția secretatului general al PSD a venit marți, 9 aprilie, la Conferinţa de Alegeri a Organizaţiei PSD Bucureşti.

„Veneam spre Conferinţa de alegeri a PSD Bucureşti şi îmi făcusem planul pentru a ajunge într-o oră, dar am ajuns într-o oră şi jumătate, din cauza traficului. Îmi pare rău, asta e situaţia. Cât am stat în maşină am avut timp să răsfoiesc şi presa. Am văzut o ştire cu domnul Rareş Bogdan, care m-a supărat rău, rău de tot. Ne spunea Rareş Bogdan. Spunea că acolo unde sunt administraţii liberale curge lapte şi miere şi acolo unde sunt administraţii PSD nu e prea bine”, a declarat Paul Stănescu.

Social-democratul a amintit apoi de perioada 2016 – 2020, când formațiunea sa a guvernat la București. Ulterior, între 2020 şi 2024, a fost la putere majoritatea formată din PNL şi USR. Liberalul este de părere că rezultatele se văd.

Răspunsul social-democratului a venit după ce liberalul a susținut la Buzău că acolo unde sunt liberali la conducerea judeţelor curge „lapte şi miere”, iar acolo unde sunt socialişti, situaţia e diferită, cu câteva excepţii.

Mai mult, el a spus că județul Alba este condus de 34 de ani de liberali. Simultan, la Buzău sunt „administraţii socialiste de 34 de ani cu un mic intermezzo al unuia care după ce a câştigat la PUSL a plecat la PSD”, spune el. În opinia lui, diferențele „se văd din avion”.