Rareș Bogdan face dezvăluirea serii: Orban a spus că declanșează un război civil

Cu două zile înainte de Congresul PNL, europarlamentarul Rareș Bogdan vine cu noi informații despre lupta dintre premierul Florin Cîțu și șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban.

Rareș Bogdan a precizat, la ”Sinteza zilei”, că Ludovic Orban i-ar fi spus lui Robert Sighiartău că va declanșa ”un război civil”, dacă Florin Cîțu va candida și el pentru șefia partidului. Acest lucru se întâmpla în luna martie.

„În luna martie, actualul președinte al partidului a avut o discuție cu secretarul general al Partidului Național Liberal, Robert Sighiartău, și i-a spus ”dacă candidează Florin voi declanșa un război civil”.

Din păcate, după patru luni de campanie, pot spune că ce părea atunci o declarație la nervi, s-a întâmplat și frumosul festival al democrației s-a transformat într-un adevărat război civil care a adus mult rău Partidului Național Liberal.”, spune europarlamentarul.

Cele mai grave lucruri făcute de Ludovic Orban

Europarlamentarul liberal mai spune că Ludovic Orban a făcut două lucruri grave, subliniind că acestea le-au afectat rău pe el ca și liberal. Rareș Bogdan spune că primul lucru grav făcut de fostul premier au fost atacurile la adresa președintelui României.

Cel de-al doilea lucru grav făcut de Ludovic Orban a fost alăturarea sa în demersul USR de a da joc Guvernul condus de Florin Cîțu.

„Cel mai grav lucru care s-a întâmplat a fost cel din urmă cu două-trei săptămâni, când actualul preşedinte PNL a început atacurile în cascadă la preşedintele României, cel care i-a fost partener fidel. Asta a declanşat revoltă în rândul membrilor PNL, în rândurile primarilor noştri.

A mai creat, de asemenea, o situaţie complicată şi când se părea că actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor joacă alături de USR în demersul lor de a da jos Guvernul Cîţu, când avea încercări disperate de a grăbi punerea pe ordinea de zi a moţiunii de cenzură.

În 31 de ani, niciodată nu a stat Parlamentul deschis vineri seară, dar domnul Orban a ţinut registratura deschisă, pentru ca o moţiune împotriva unui guvern liberal şi a unui premier propus de dânsul să fie înregistrată. Au fost două momente care, pe mine ca liberal, m-au durut foarte mult”, a spus Rareş Bogdan.

Ludovic Orban a mărit numărul susținătorilor premierului

Rareș Bogdan a mai spus că prin comportamentul său, Ludovic Orban a majorat numărul susținătorilor prim-ministrului Florin Cîțu.

„Atacul la preşedintele Iohannis a dus ca persoane care nu se aflau lângă Florin Cîţu să treacă automat în echipa premierului. Unul dintre ei, şi poate cel mai cunoscut, este Marcel Vela, fostul ministru de Interne, care în momentul în care a văzut atacurile în cascadă ale lui Ludovic a zis STOP şi că nu poate accepta asta.”, spune europarlamentarul.

Sursă foto: Inquam Photos / Ilona Andrei