Rareș Bogdan consideră că victoria Laurei Codruţa Kovesi nu ar fi putut să aibă loc fără europarlamentarii liberali şi fără sprijinul preşedintelui Klaus Iohannis.

Europarlamentarul a vorbit despre mai multe realizări ale grupului europarlamentarilor liberali români, cum ar fi numirea Adinei Vălean în funcţia de comisar european pentru Transporturi, dar şi câştigarea de către Laura Codruţa Kovesi a funcţiei de şef al Parchetului European.
 „A urmat o chestiune care doar a fost întărită tot datorită europarlamentarilor români, atât celor şase care au fost cât şi celor care au venit. Este vorba de negocierea care a dus la câştigarea poziţiei de procuror general european de către Laura Codruţa Kovesi, o  victorie care nu ar fi putut să aibă loc fără parlamentarii liberali din Parlamentul European şi fără preşedintele României de asemenea. Lucrurile trebuie spuse pentru a fi cât se poate de clare şi cunoscute”, a afirmat Rareş Bogdan.

Abia acum vin „adevăratele bătălii”.

Rareș Bogdan a mai adus în discuție faptul că îşi doreşte dublarea grupului parlamentar al PNL şi vrea ca acest lucru să se întâmplae în urma alegerilor parlamentare anticipate.

„Anul trecut a fost uşor, adevăratele bătălii şi adevăratele victorii sunt absolut convins că vor veni în acest an”, a spus Bogdan duminică, în discursul ţinut în faţa participanţilor la Consiliul Naţional al PNL.