Călin Popescu Tăriceanu a șters pe jos cu Rareș Bogdan, joi seară, la TVR 1, în emisiunea ”România9”, moderată de Ionuț Cristache.

În primul rând Tăriceanu a declarat că sub nicio formă nu se va întoarce în Partidul Național Liberal, pentru că acesta s-a dus pe o direcție conservatoare, iar el vrea să îi reprezinte pe cei care cred cu adevărat în valorile liberale.

De asemenea, Călin Popescu Tăriceanu susține că Rareș Bogdan a fost ”parașutat în PNL” pe cine știe ce fel de ”mecanisme”. În plus, acesta susține că membrii actuali ai partidului încă păstrează ”nostalgii” din perioada postcomunistă.

Pe de altă parte, Tăriceanu a precizat că Rareș Bogdan se visează președintele PNL dar și premierul României. Mai mult, Călin Popescu transmite Partidului Național Liberal că nu vede cu adevărat esența lui Rareș Bogdan și că sunt naivi.

Ce a declarat Călin Popescu Tăriceanu?

”Nu se pune problema întoarcerii în PNL. PNL s-a dus într-o direcție conservatoare, cea din PPE, iar noi am spus că trebuie să păstrăm flacăra liberalismului. Vrem să îi reprezentăm pe cei care cred în valorile liberale. La nivelul organizațiilor, la nivelul oamenilor pe care îi cunosc, că nu îi cunosc pe toți, că e o generație tânără pe care o cunosc foarte puțin, dar sunt sunt unii care păstrează anumite nostalgii, legate de istoria recentă de după 90, alții care au venit și sunt parașutați în PNL, nu știm pe ce mecanisme, cum e domnul cu batistuță la buzunar.

Fiecare are câte o agendă proprie. Am înțeles că domnul cu batistuță se visează președintele PNL și premier. E dreptul lui să viseze. Cred că cei din PNL nu sunt atât de naivi, nici atât de încântați, încât să nu vadă esența acestui personaj”, a spus Călin Popescu Tăriceanu.