Rareș Bogdan, anunțul care zguduie scena politică. Mi-e greu să stau de vorbă cu cei de la PSD – au fost cuvintele rostite de liderul liberal înainte de întâlnirea dintre liderii PNL și cei ai PSD.

„Mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, că nu îi simpatizez foarte mult, dar majoritățile parlamentare sunt aritmetice”, a punctat Rareș Bogdan, înainte de întâlnirea dintre liderii PNL și cei ai PSD.

El a susținut că prima opțiune rămâne USR.

„Știți bine părerea mea despre PSD. În același timp, sunt extrem de conștient că interesul României este de a avea un guvern extrem de rapid. Azi PNL are 115 parlamentari. Restul până la 134 sunt în grupul dlui Orban. 80 are USR, 30 are UDMR. Pentru a construi o majoritate mai avem nevoie de o parte din neafiliați, care sunt cinci, sau de o parte din grupul minorităților naționale, care sunt 18. Am mai avea nevoie de minim nouă voturi pentru a trece un guvern de dreapta”, a mai subliniat Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan, anunțul care zguduie scena politică: Mi-e greu să stau de vorbă

El afirmă că întâlnirea de miercuri, cu liderii USR, „a lăsat speranța că lucrurile pot merge spre o refacere a coaliției”.Prim-vicepreședintele PNL spune, însă, că din punctul său de vedere, prima opțiune rămâne USR, dar dacă aritmetic nu vor putea face o majoritate, atunci PNL va negocia cu PSD.

„Azi (joi – n.r.) vom sta de vorbă cu cei de la PSD. Nu se pune problema ca PNL să renunțe în vreun fel la poziția de premier, dar, înainte de orice, chiar dacă mi-e greu să stau de vorbă cu cei din PSD, nu ascund asta… Nu îi simpatizez foarte mult, dar în același timp sunt un om conștient, care știe că majoritățile parlamentare sunt aritmetice. Vom sta de vorbă pe fiecare subiect. Cu siguranță, dacă ne păstrăm individualitatea și dacă vom reuși să venim cu un plan foarte clar de reformă, vom găsi cea mai bună soluție”, adaugă Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan a pus tunurile și pe Ludovic Orban. Supărarea cea mare este declanșată de faptul că fostul președinte liberal a afirmat că nu va vota un guvern PNL-PSD.

„Ludovic Orban, din păcate, a ajuns să fie din ce în ce mai irelevant și în acest moment, prin atitudinea sa, face mult rău partidului pe care l-a condus și care i s-a supus și care a fost extrem de în regulă în relația domnia sa. Nu înțeleg comportamentul domniei sale de mult. Acum, cu atât mai puțin”, conchide Rareș Bogdan.

Rareș Bogdan neagă o întâlnire cu Iohannis

În ceea ce privește o presupusă întâlnire între liberali și Klaus Iohannis, Rareș Bogdan a spus că nu a existat așa ceva. Europarlamentarul PNL a ținut să sublinieze că liderii partidului nu s-au întâlnit aseară cu președintele României.

„Nu a fost o întâlnire, de unde până unde a apărut chestiunea asta? Eu nu am fost, Flutur nu a fost, Bode nu a fost, Dumitrescu nu a fost, Cîțu, dacă a vorbit la telefon e altceva, dar nu a fost o întâlnire. Aseară, când am plecat de aici, am avut o convorbire cu Manfred Weber și cu alți lideri europeni pe subiectul alegerilor președintelui Parlamentului European, după asta am avut materialele legate de drepturile de vânzare a terenurilor în statele europene, am cerut materiale pentru a vedea care e legislația în toate statele europene, iar după aceea m-am uitat cu fiul meu la meci. Nu a fost o întâlnire aseară cu președintele Iohannis. De unde a ieșit asta?“, a precizat europarlamentarul Rareș Bogdan.

În această dimineață au apărut informații potrivit cărora, în cursul nopții, între președintele Klaus Iohannis și PNL ar fi avut loc o întâlnire. Singura condiție pusă de Klaus Iohannis ar fi ca funcția de premier să rămână la PNL, potrivit Antena 3.