Raluca Turcan, despre inechitatea din sistemul de pensii

Totodată, ministrul Muncii a declarat că media din sistemul public de pensii este de 1.500 de lei, în timp ce media pentru pensii speciale este de peste 9.000 de lei.

„Acest indice de pensie o să aducă predictibilitate. Vă dau exemplul pentru 2019. Atunci deficitul pentru pensii era de 2,9 miliarde. Li se promiteau pensii cu 40% mai mari. Ar fi dus la un buget cu 58 de miliarde mai mult. Asta înseamnă minciună crasă.

Povara pensiilor speciale nu e uriașă: e câteva miliarde, până în 5 miliarde de lei. E o inechitate crasă acolo! Un beneficiar de pensie poate avea una de 800 și unul cu pensie specială ajunge la 79.000 de lei. În sistemul public media e de 1500 de lei, iar special la peste 9.000 de lei”, a declarat Raluca Turcan la Dig24.

Ministrul caută soluții și pentru remedierea inechităţilor din salarizare

Anterior, Raluca Turcan a scris pe propria pagină de socializare că discuțiile purtate cu Asociația Municipiilor din România i-au arătat că „reformele începute de Ministerul Muncii și Protecției Sociale sunt necesare și așteptate și la nivel local”.

„Discuțiile pe care le-am avut astăzi cu reprezentanții Asociației Municipiilor din România (AMR) privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, măsurile necesare pentru profesionalizarea și eficientizarea serviciilor sociale, precum și pentru dezvoltarea sistemului de creșe din România mi-au reconfirmat faptul că reformele începute de Ministerul Muncii și Protecției Sociale sunt necesare și așteptate și la nivel local”, a scris Raluca Turcan pe Facebook.

Totodată, ministrul Muncii a punctat că obiectivul discuțiilor este găsirea celor mai bune soluții de remediere a inechităților profunde din salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Sursă foto: Dreamstime