Raiffeisen Asset Management, societatea de administrare a activelor a grupului Raiffeisen, a lansat primele doua fonduri deschise de investitii, cu capitalizare initiala de 17 milioane de lei.

Fondul Raiffeisen Prosper va fi orientat preponderent spre investitii in actiuni, intr-o proportie de maxim 80%, celelalte active fiind reprezentate de instrumente financiare cu venit fix. Obiectivul acestui fond este cresterea capitalului pe termen mediu si lung si se adreseaza clientilor care doresc sa beneficieze de avantajele investitiilor pe pietele de capital.

Raiffeisen Benefit este un fond orientat preponderent spre investitii in obligatiuni, dar se pot face investitii si in actiuni pana la 30% din active, avand ca obiectiv un randament relativ stabil combinat cu un potential de crestere moderat. Fondul se adreseaza clientilor preocupati de nivelul dobanzilor si care prefera investitiile cu grad de risc relativ scazut.

Suma minima care poate fi subscrisa la cele doua fonduri este de 1.000 de lei.

Raiffeisen Asset Management este societatea de administrare a investitiilor a grupului Raiffeisen pe piata romaneasca. Actionarul majoritar la companiei este Raiffeisen Bank Romania, cu o participare de 99.99% din capital.

Raiffeisen Bank are peste doua milioane de clienti de retail, din care 120.000 de IMM si peste 4.600 corporatii mari si medii. Banca detine o retea de 225 de unitati, peste 800 de ATM-uri si peste 6000 de POS-uri. La sfarsitul anului trecut, activele totale au depasit trei miliarde de euro.

Sursa: Raiffeisen Asset Management, 29 iunie 2006