Preşedintele Klaus Iohannis a dat speranţe tuturor românilor că vor putea ieşi din case după data de 15 mai. Şeful DSU, Raed Arafat, vine totuşi să le mai tempereze puţin avântul oamenilor care se pregăteau deja să dea navală în mall-uri, spre exemplu.

Secretarul de stat din Ministerul de Interne a lăsat de înţeles că marile centre comerciale nu vor fi redeschise imediat după ridicarea restricţiilor de circulaţie. În plus, Arafat a mai vorbit şi despre zonele din România unde se înregistrează în continuare focare de coronavirus. Acolo, restricţiile nu vor putea fi relaxate în acelaşi timp cu restul ţării. Oamenii din Suceava, de exemplu, primul oraş în care a fost instituită carantina, vor fi nevoiţi să mai îndure această situaţie până când focarul va fi stins în totalitate.

“Nu foarte repede, nu ştiu (despre deschiderea mall-urilor – n.red.). Vor fi măsuri care vor fi luate în prima fază, după 15. Nu cred că mall-urile vor fi printre primele măsuri luate.

Unde ai loc de aglomeraţie mare şi nu este esenţial, încă se aşteaptă în prima fază. Lumea nu ştie cum va fi, noi nu ştim dacă după primele măsuri vom vedea o creştere, vom vedea o stabilitate sau dacă suntem în scădere. Vedeţi într-o zi suntem cu un număr de cazuri, în altă zi cu altul şi suntem aşa acum, nu suntem cu un trend în fiecare zi mai puţin de celălălt”, a declarat Raed Arafat pentru Digi24.